53 mūzikas un mākslas skolu audzēkņi un skolotāji saņems KM balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad 53 audzēkņi un viņu skolotāji no 20 mūzikas un mākslas izglītības iestādēm un pulciņiem saņems Kultūras ministrijas (KM) apbalvojumus par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslas nozarēs.

Balvu pasniegšana notiks Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā 10.maijā.

Apbalvojumam tika saņemti 230 pieteikumi, kurus izskatīja KM izveidota žūrija Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieka Ulda Lielpētera vadībā. Komisijas sastāvā bija nozares eksperti no J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas.

„Gadu no gada pieaug to starptautisko konkursu skaits, kuros pārliecinoši startē Latvijas skolēni. Nav šaubu, ka mākslas un mūzikas skolās dzimst topošās Latvijas izcilības, kas ir pedagogu rūpīgā un nesavtīgā darba rezultāts. Kultūras ministrijas iepriekšējo gadu balvas saņēmēji tagad pārliecinoši nes Latvijas vārdu pasaulē. Tā ir mūsu atbildība - palīdzēt uzplaukt talantiem, sniedzot atbalstu mūzikas un mākslas skolām visā Latvijā,’’ ir pārliecināta kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Šī gada laureāti nopietnā konkurencē ir ieguvuši pirmās vietas mūzikas konkursos Itālijā, Lietuvā, Ukrainā, Baltkrievijā, ASV, Francijā, mākslas konkursos Japānā, Čehijā, Ungārijā, arī Latvijā vairāku starptautisko konkursu līmenis ir ļoti augsts.

Katru gadu laureātu vidū ir E.Dārziņa mūzikas vidusskolas un J.Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi, tāpat kā mākslas jomā – J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņi. Vienlaikus, ikreiz priecē audzēkņu panākumi reģionu skolās – Ogres mākslas skolā, Baldones mākslas skolā un Babītes Mūzikas skolā. Šogad pirmo reizi apbalvojumu saņem Pelču speciālās internātpamatskolas  attīstības centra un Ērgļu Mākslas un mūzikas skolas talantīgie audzēkņi.

Kultūras ministrijas apbalvojums jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs dibināts 1998.gadā un šogad tiks pasniegts 15.reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti