4. maijā Otaņķos skatāma izstāde «Tautasdziesmu teicējas 1991»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šodien, 4. maijā, atzīmējot Latvijas Republikas neatkarības atgūšanu, Otaņķu Tautas nama Lielajā zālē tiks atvērta multimediāla ceļojošā izstāde „Tautasdziesmu teicējas 1991”, kas pagājušā gadā bija apskatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Tagad tā devusies ceļojumā pa Latvijas novadiem, un pirmā pieturvieta, atbilstoši gadalaikam – pavasarim, ir Kurzeme.

Multimediālā izstāde Rīgā norisinājās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pagājušā gada augustā.

Tautasdziesmu teicēju izstāde Otaņķos
00:00 / 06:23
Lejuplādēt
Taču, lai saprastu, kur meklējami pirmsākumi arī šai ceļojošai izstādei un kāpēc pieturvieta ir Otaņķi, jāatgriežas 30 gadus senā pagātnē un notikumos, par kuriem stāsta izstādes mākslinieciskā vadītāja Dace Micāne-Zālīte.

„Latvijā Rīgas video centrs organizēja tautasdziesmu teicēju iefilmēšanu un ieskaņošanu. Idejas autors bija kino operators Andris Slapiņš, kā mēs zinām viņš krita Bastejkalnā barikāžu laikā. Mēs, kas bijām radošā grupa, turpinājām šo darbu, sākām braukt pa Latviju vākt tautasdziesmu teicēju, kā toreiz teicām – portretus,” stāstīja Dace Micāne-Zālīte.

„Mēs nebijām skoloti folkloristi, kuri brauca un pieraksta, mēs bijām jauni mākslinieki,”

norādīja Dace Micāne-Zālīte.

Multimediālo izstādi „Tautasdziesmu teicējas 1991”, kurā redzami arī fotogrāfa Jāņa Deinata darbi, papildinās Otaņķu senlietu krātuves pērles. Īpaša sadarbība, aktualizējot un veidojot izstādes tapšanu, radošajai grupai ir bijusi ar pašreizējo Otaņķu etnogrāfisko ansambli, teicēju trupinātājiem un vadītāju Solveigu Kūlaini.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti