33 dievnamu restaurācijas un konservācijas darbiem piešķir 1 miljonu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde atbalstījusi 33 no 57 sakrālā mantojuma programmā iesniegtajiem projektiem, lai veiktu dievnamu restaurācijas un konservācijas darbus. Kopumā projektiem piešķirts nedaudz vairāk kā 1 miljons eiro.

Programmā atbalstu guvuši katoļu, luterāņu, pareizticīgo, kā arī vecticībnieku un pie lielākajām konfesijām nepiederoši dievnami, stāstīja kultūras mantojuma pārvaldes attīstības daļas vadītājas vietniece Agnese Rupenheite.

Agnese Rupenheite
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

"Lielākais piešķīrums ir Kuldīgas luterāņu baznīcai – 149 000 eiro atjaunošanas darbu turpinājumam. No katoļu baznīcām – Rīgas Franciska katoļu baznīcai jumta restaurācijas darbu turpināšanai," skaidroja Rupenheite.

"Pareizticīgo baznīcai lielākais [piešķīrums] ir Vīksnas pareizticīgo baznīcai. Vecticībnieku kopienas finansējums ir piešķirts Ismeru vecticībnieku kopienu lūgšanu nama restaurācijai un Kampišķu vecticībnieku lūgšanu namam – elektroinstalācijas nomaiņai. Kā arī neatkarīgā draudze, kas ir Anglikāņu baznīca, Rīgā ir [saņēmusi naudu] draudzes telpu griestu rekonstrukcijai 70 000," norādīja kultūras mantojuma pārvaldes pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti