(Precizēts) Pēc konflikta ar domi Ogres muzeja direktore apsver aiziešanu no darba

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ogres muzejā ir paredzēta reorganizācija, un otrdien, 28. martā, ierodas Ogres novada pašvaldības pārstāvji, lai veiktu finanšu auditu, Latvijas Radio apstiprināja mērs Egils Helmanis (Nacionālā apvienība). Tikmēr muzeja vadītāja Evija Smiltniece vakar darbiniekiem paziņojusi par aiziešanu. To stāsta muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Zvirbule, kura pati arī atstāj amatu. Evija Smiltniece Latvijas Televīzijai norādījusi, ka lēmumu par aiziešanu vēl apsverot.

Inga Zvirbule par muzeja direktores Evijas Smiltnieces aiziešanu no amata
00:00 / 00:17
Lejuplādēt

"Ziņa no direktores: Divas iepriekšējās dienas biju dziļās pārdomās. Rakstu atlūgumu. Ātrāk par mēnesi mani nekur nelaidīs. Visa šī nemitīgā atrakstīšanās, atšaudīšanās, atbumbošanās man vairs nav pieņemama, visam ir robežas," direktores paziņojumu Latvijas Radio nolasīja Inga Zvirbule.

Precizējums

Precizēta informācija – Ogres muzeja vadītāja Evija Smiltniece lēmumu par aiziešanu no amata vēl neesot pieņēmusi.

Latvijas Televīzijai muzeja vadītāja Evija Smiltniece norādīja, ka lēmumu par aiziešanu no darba muzejā vēl neesot pieņēmusi, taču to apsverot.

KONTEKSTS:

Novada domes un Ogres muzeja konfliktu, kas rezultējās izstāžu programmas atcelšanā, izraisīja nesenais atteikums uzņemt domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa iecerēto sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena kolekcijas porcelāna izstādi.

Pēc šī soļa, kā norādīja muzeja darbinieki, sākušās pašvaldības sankcijas pret muzeju – no muzeja telpām uz citām vietām pārcelti iepriekš plānotie pasākumi, muzejam aizliegts pašam komunicēt ar sabiedrību, un līdz 21. februārim nebija saskaņots šī gada izstāžu plāns muzejā, kaut arī muzejs pašvaldībai to iesniedzis jau pagājušā gada augustā.

Tāpat pašvaldība bija liegusi rīkot sapulci Ogres muzeja atbalstam, tomēr pēc atkārtota pieteikuma saņemšanas mītiņa dienā kļuva zināms, ka sapulces rīkošana tomēr atļauta. Mītiņā pulcējās aptuveni 200 cilvēku.

Pastāv bažas par to, kā Ogres pašvaldība ierobežo iedzīvotāju pulcēšanās brīvību, vērtējot domes sākotnējo lēmumu vietējai biedrībai rīkot sapulci, secināja tiesībsargs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti