VIDEO: Diskusija «Sieviete un intelektuālais īpašums. Sievietes kā inovāciju un radošuma dzinējspēks Latvijas mūzikas industrijā»

Atzīmējot Pasaules intelektuālā īpašuma dienu, kuras tēma šogad ir sieviete radošajās industrijās, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) organizē konferenci-diskusiju "Sieviete un intelektuālais īpašums. Sievietes kā inovāciju un radošuma dzinējspēks Latvijas mūzikas industrijā".

26. aprīlī pulksten 12.00 mūzikas autorus, izpildītājus, radošās nozares pārstāvjus un visus interesentus aicina pieslēgties tiešsaistes diskusijai, kurā runās par sievietēm mūzikas industrijā Latvijā un pasaulē, skaidros, vai sievietes nozarē var justies vienlīdzīgas un novērtētas.

Diskusijas laikā tiks apspriesta sievietes loma mūzikas industrijā. Kādi ir zemūdens akmeņi, strādājot nozarē, kur tiek uzskatīts, ka "tradicionāli" vadošās lomas jāspēlē vīriešiem? Vai sievietes ir pietiekami radošas un konkurētspējīgas, kā arī tiks vērtēti dažādi mūzikas industrijas stereotipi: sievietes kā "fona dziedātājas" vai solistes, "kuras labi izskatās". Vai un kā izmantot šos stereotipus sieviešu augšupejā mūzikas un šovbiznesa jomā, vai un kā šos stereotipus var lauzt?

Diskusijā ar savu viedokli dalīsies LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa, LR Patentu valdes juridiskā departamenta direktores vietniece Linda Zommere, dziedātāja un grupas "Astro’n’out" soliste Māra Upmane-Holšteina, biedrības "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/ Latvijas Mūzikas eksports" izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke, žurnāliste, LSM mūzikas apskatniece un autore Aiga Leitholde, mūziķe un dziesmu autore Katrīna Dimanta, sarunu vadīs televīzijas un radio žurnālists Ansis Bogustovs.

Tiešraide pieejama 26. aprīlī no pulksten 12.00 līdz 14.00 LaIPA "Facebook" lapā un portālā LSM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti