Dienas ziņas

Latvijā top dāņu dizaina klavieres pasaules tirgiem

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Rēzeknē jauna kultūrvieta – "Rancāna pagalms"

Rēzeknē jauna kultūrvieta – «Rancāna pogolms»

Ar mērķi pulcēt kopā dažādu paaudžu iedzīvotājus neformālā vidē divi uzņēmēji no Rēzeknes novada Lendžu pagastā izveidojuši jaunu kultūrvietu Rēzeknē. Tai dots nosaukums "Rancāna pogolms", kur notiek diskusijas, koncerti, kā arī kino un spēļu vakari ģimenēm ar bērniem.

No draudzības pusaudžu gados līdz uzņēmējdarbībai un kultūras pasākumu organizēšanai . Tā var raksturot divu jaunu puišu – Valtera Murāna un Oskara Maculeviča – veiksmes stāstu. Viņi abi jau vairākus gadus Rēzeknē nodrošina ēdināšanas pakalpojumus un, apvienojot spēkus, tagad izveidota arī jauna terase pasākumiem – "Rancāna pogolms".

"Tā mēs turpat netālu bijām, Lendži, Ceplīši – mūsu lauki bija blakus, un Rēzeknē mēs tikāmies," stāstīja Oskars Maculevičs. "Pēc tam arī Rīgā gan es dzīvoju ar ģimeni, gan Valters. Tagad mēs esam abi vairāk vai mazāk pārceļojuši, atbraukuši atpakaļ uz Rēzeknes pusi."

"Mūsu sadarbība šeit sākās līdz ar to, ka Oskaram radās ideja par kafijas grauzdēšanu. Es priecājos, ka šogad mēs jau beidzot realizējam to ideju un ir tapis "Rancāna pogolms"," norādīja Valters Murāns.

Šopavasar šeit jau notika sarunas par neveiksmēm uzņēmējdarbībā, bet nupat organizēta diskusija "Zvērīgās sarunas" par mājdzīvniekiem. Lielākā publikas interese bija par Valsts robežsardzes koledžas (VRK) kinologa paraugdemonstrējumiem kopā ar viņa vien pāris mēnešus veco suni.

"Šādās vietās neesam katru dienu, labprāt parādīsim to, kā praktiski visa tā pamata apmācība mums notiek, tā notiek caur rotaļu, caur spēli. Kā tiek izmantots tas, ja ir apkārt traucējošie faktori, šajā brīdī gan smaržīga virtuve utt. Tas būs diezgan interesanti arī man un arī manam sunim," atzina VRK Kinoloģijas centra galvenais inspektors, majors Atis Ozers.

Pieredzē dalījās arī kanisterapijas speciāliste, mākslinieki un Rēzeknes Dzīvnieku patversmes pārstāvji. Pasākuma apmeklētāji un arī jaunās kultūrtelpas saimnieki atzīst, ka līdz šim Latgalē ļoti pietrūcis vietas, kur sanākt kopā neformālā vidē.

"Tādas vietas es jau principā diezgan sen gaidīju, jo bija pieredze būt tādās vietās Rīgā. Tur ir diezgan daudz kvartālu, kas pārtop par kaut tādām vidēm, kur jaunieši un jebkura cita gada gājuma cilvēki var satikties, labi pavadīt laiku," sacīja "Instagram" konta "@dailypurrr" autors, pasākuma apmeklētājs Ainārs Olūtnieks.

"Mūsu mērķis ir veidot foršus, kvalitatīvus kultūras pasākumus, iekļaujot arī muzikālo daļu un kaut ko vēl visas vasaras garumā," atklāja Valters Murāns.

Abi puiši ar savu piemēru cer motivēt atgriezties reģionā arī citus uzņēmējus, turklāt nevis konkurēt, bet sadarboties. Viņi arī uzsver, ka turpmāk visas vasaras garumā "Rancāna pogolmā" gaidāmi kino un spēļu vakari, gan arī diskusijas un dažādu mūzikas žanru performances.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti