19. Eiropas Kultūras mantojuma dienas šogad veltītas Rīgas ielai dažādās pilsētās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

12.septembrī atklāj 19.Eiropas Kultūras mantojuma dienas Latvijā Cēsīs, kas šogad veltītas Rīgas ielas kultūrvēsturiskajam tēlam. Mantojuma dienās piedalīsies 23 Latvijas un piecas Igaunijas pilsētas.

"Pārfrāzējot slaveno teicienu par Romu, šogad visi ceļi ved uz Eiropas kultūras galvaspilsētu Rīgu. Tāpēc deviņpadsmitās Eiropas Kultūras mantojuma dienas mēs veltām Rīgas ielas kultūrvēsturiskajam tēlam. Latvijas pilsētās un citās apdzīvotās vietās ir 65 Rīgas ielas," stāsta pasākuma koordinatore Baiba Mūrniece.

Dokumenti

Eiropas Kultūras mantojuma dienu programma

Lejuplādēt

201.62 KB

"Mantojuma dienas notiks trijās no tām. Bet šogad pasākums notiks arī piecās Igaunijas pilsētās, jo Igaunijā arī ir ceļi, kas ved uz Rīgu, tāpēc pirmo reizi šogad mūsu pasākums pārsniegs Latvijas robežas."

Bet jau ceturtdien Eiropas kultūras mantojumu dienu ietvaros Liepājas muzeja speciālistu veidotu izstādi „Rīgas ielas kultūrvēsturiskais tēls”, kas stāsta par Rīgas ielu, atklājot tās savdabību cauri laikiem, atklājaLiepājas stacijas laukumā pie autobusu perona. Rīgas iela ir cieši saistīta ar pirmā elektriskā tramvaja izveidi Baltijā. Jau 1894. gadā tika izveidota komisija, lai izstrādātu tam laikam ļoti progresīvus nosacījumus ielu dzelzceļa izbūvei. Pēc trim gadiem Liepājas valde, tās galvas Hermaņa Adolfi personā, noslēdza ar Kontinentālā elektrisko uzņēmumu sabiedrības Nirenbergā abpusēji izdevīgu līgumu „Par elektriskā dzelzceļa un elektriskās stacijas būvi un izmantošanu Liepājā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti