Kultūras ziņas

"Vārdiņš" Liepājas teātrī

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Latvijas Kultūras akadēmija aicina iejusties studenta kurpēs

Latvijas Kultūras akadēmijā skolēni iejūtas studentu kurpēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šajās dienās, kad skolēni bauda brīvlaiku, Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) piedāvā iespēju vidusskolēniem piedalīties pasākumā "Studenta kurpēs". Tā ir iespēja apmeklēt vairāk nekā 30 klātienes lekcijas un nodarbības kopā ar akadēmijas studentiem, lai rastu ierosmi tālākai izglītības izvēlei.

Akcijā "Studenta kurpēs" vidusskolēniem no visas Latvijas dota iespēja paviesoties Latvijas Kultūras akadēmijā un piedalīties lekcijās, semināros un arī praktiskajās nodarbībās.

"Arī šogad vairāk nekā 200 jaunieši pieteicās, kā prioritāti izvirzot trīs programmas – aktiermeistarību, audiovizuālo mākslu un radošās industrijas. Bet interesanti, ka viņi arī izvēlējās citas nodarbības, lai iepazītos arī ar citām programmām," pastāstīja Latvijas Kultūras akadēmijas sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Lūse.

Šādas atvērtās lekcijas un nodarbības jauniešiem ļauj ne tikai pārliecināties par to, kas patīk, bet arī rosina saprast, kas nepatīk.

Kā atzīst akadēmijas pedagogi, šī ir iespēja izdarīt informētu lēmumu un "izošņāt gaisu".

"Augstskolā ir pilnīgi cita vide kā vidusskolā. Un tie temati, par ko mēs runājam, ir kas pilnīgi cits. Un bieži to interesi aizķert vai saskatīt, kas mani varētu piesaistīt, vidusskolā ir grūti saprast," skaidroja Latvijas Kultūras akadēmijas lektore Ance Kristāla.

"Vismaz es, un es zinu, ka arī mani kolēģi tā dara, cenšos sasaistīt jebkuru tēmu ar to, kas ir aktuāls šajā brīdī. Lai redz, ka tas, ko mēs studējam Kultūras akadēmijā, tiešā veidā sasaucas vai netiešā veidā, bet sasaucas ar to, kas notiek šobrīd," uzsvēra Latvijas Kultūras akadēmijas vieslektors Ivars Šteinbergs.

Akcijas dalībniece, skolniece Santa no Valkas par savu pieredzi pastāstīja: "Es tagad mācos 12. klasē. Izvēlēties nākamo skolu ir diezgan sarežģīti. Es uzskatu, ka šī ir lieliska iespēja kaut ko vairāk uzzināt."

"Es patiesībā jau esmu izmācījies inženierzinības Rīgas Tehniskajā universitātē. Pamēģināju darbu kā mehatroniķis, bet pēc kāda laika darba pieredzes sapratu, ka vēlos tomēr kaut kur tuvāk kultūras pasaulei. Man galvenās prioritātes ir vai nu kultūrsocioloģija, menedžments vai audio vizuāļi. Kino ļoti saista," pastāstīja topošais LKA students Niklāvs.

Liela interese jauniešiem šogad tieši par audiovizuālās mākslas nodarbībām.

Latvijas Kultūras akadēmijas lektore Daiga Livčāne norādīja: "Ja tu gribi tiešām stāties un, piemēram, pie mums – audiovizuālās mākslas katedrā, tev ir jāsagatavojas! Un lai tā nav viena no desmit augstskolām, kurā iesniedz dokumentus, un būtu labi zināt, kas ir tās prasības un kas ir tas, kas tevi sagaida nākamos trīs gadus. Būtu jāapzinās arī tas, ka tā ir burvīga augstskola, bet ar lielu slodzi studiju laikā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti