Diskusija. 100g kultūras

100 g kultūras diskusija. Kādi būs Dziesmu un deju svētki?

Diskusija. 100g kultūras

Diskusija "Atcerēties vai aizmirst?"

100g kultūras diskusija "Karš un miers krievvalodīgo kultūrtelpā Latvijā"

VIDEO: Kā Krievijas iebrukums Ukrainā maina krievu valodas un kultūras klātbūtni Latvijā? «100g kultūras» diskusija

Trešdien, 12. aprīlī, pulksten 15.30 tiešsaistē gaidāma "100g kultūras" diskusija par krievu valodas un kultūras klātbūtni Latvijā.

Ukrainas karš licis skaidrāk ieskatīties acīs patiesībai, ka pat pēc 30 neatkarības gadiem dzīvojam divkopienu sabiedrībā, kurā latviešu un krievu kultūrtelpas saskaras vai pārklājas tikai atsevišķos punktos. To apliecina arī režisora Staņislava Tokalova filma "Viss būs labi" par ģimeni, kura joprojām sagaida Jauno gadu gan pēc Maskavas, gan Rīgas laika. Lai mainītu situāciju, Kultūras ministrija izlēmusi slēgt Latvijas Leļļu teātra repertuāru krievu valodā un no nākamās sezonas pārstāt iestudēt izrādes krievu valodā, kā izņēmumus atstājot Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri un Daugavpils teātri. No septembra sāksies izmaiņas arī izglītības sistēmā, pakāpeniski pārejot uz vienotu izglītības sistēmu valsts valodā.

Kā šie lēmumi ietekmēs Latvijas krievu kultūrtelpu, kāds ir ideālais kultūrtelpu līdzāspastāvēšanas vai pat saplūšanas modelis, par to "100g kultūras" diskusijā "Karš un miers krievvalodīgo kultūrtelpā Latvijā" –  trešdien, 12. aprīlī, pulksten 15.30.  

Diskusijā piedalīsies Latvijas Republikas kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), žurnāla "Domuzīme" galvenā redaktore, rakstniece Rudīte Kalpiņa, Hermaņa Brauna fonda direktore, pianiste Inna Davidova, portāla "Satori" redaktors, filozofs Igors Gubenko. Diskusiju vadīs LTV kultūras žurnāliste Henrieta Verhoustinska.

Diskusijas tiešraide – sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, Rus.LSM.lv, LTV Kultūras redakcijas jeb "100g kultūras" profilā "Facebook".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti