«100g kultūras» raidlaika maiņu LTV vadība skaidro ar nepietiekamu auditoriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Televīzija nolēmusi mainīt raidījuma „100g kultūras” ētera laiku, pārceļot to uz vēlāku vakaru. LTV vadība šādas pārmaiņas skaidro ar nepietiekamu auditoriju, kas liedz LTV pildīt sabiedriskā pasūtījuma uzstādījumus.

„Izvērtējot esošo raidījumu plānojumu, ir redzams, ka raidījums „100 g kultūras” nepiesaista pietiekami plašu auditoriju, lai to pārraidītu skatītākajā laika zonā pulksten 19.30 – 20.00. Tā sasniegtā auditorija ir nepietiekama, lai LTV varētu izpildīt sabiedriskā pasūtījuma uzstādījumus minētajā laika joslā,” norādīts LTV valdes izplatītajā paziņojumā.

„100 g kultūras” mēnesi līdz brīdim, kad raidījums dosies vasaras atvaļinājumā, būs skatāms pulksten 23.15, raidījuma atkārtojumi - nākamajā dienā pulksten 17.30 (LTV7), sestdienu un svētdienu atkārtojumos LTV1. Tāpat visi raidījumi pieejami interneta portālā www.ltv.lv.

„Raidījuma „100g kultūras” veidotāju uzdevums ir pēc iespējas plašāk un saturīgāk atspoguļot kultūras procesus, notikumus un personības. Ētera laika izmaiņas nemainīs mūsu darba režīmu, bet tās mainīs skatītāju paradumus,” norāda "100g kultūras" producente un redaktore Ieva Rozentāle, uzsverot, ka jādomā par to, kā kultūra Latvijas Televīzijā izskatīsies jaunajā sezonā. Tāpat redaktore paskaidroja, - ja līdz šim raidījumi tika rādīti gan tiešraidē, gan ierakstā, tad līdz ar raidlaika izmaiņām ēterā būs tikai raidījumu ieraksti.

Savukārt raidījuma „100g kultūras” vadītāja Kristīne Želve pauda uzskatu, ka raidījuma pārcelšana uz nakti „ir raidījuma finišs,” jo, viņasprāt, "kritīsies auditorija, raidījums nebūs ne pieejams, ne sasniedzams”.

„Mēs, raidījuma veidotāji, to uzzinājām pirms nedēļas, to paziņoja kanāla direktore, bet tas ir valdes lēmums. Tas nav apspriežams, mēs to nevaram ietekmēt,” lēmuma pieņemšanu raksturo Želve. „Es nevaru aplaudēt šādai rīcībai. Viens no pamatojumiem ir nekonkurētspējīgs reitings, protams, reitings neaugs, reitings kritīsies.

Bet runa nav par to. Otra lieta – ziņojums, kas tiek raidīts sabiedrībai: kultūra ir margināla, tai nav konkurētspējīga reitinga, ar kultūru nevar pelnīt, nevar piesaistīt masas, tātad kultūru pastumjam tālāk. Tas mūsu valstī nemitīgi notiek – vārdos mums kultūra ir pati galvenā, nācijas stūrakmens un identitāte, bet darbos notiek pretējais, un tas, kas pārsteidz un satriec – ka arī sabiedriskais medijs šobrīd raida šo ziņu sabiedrībai."

LTV vadība atklāj, ka šobrīd notiek darbs pie jaunu kultūras pārraižu formātu izveides rudens sezonai.

Sākot no 21. maija, LTV1 programmu slejā „Vasara. Ceļojumi. Piedzīvojumi” ik darbadienas vakaru pulksten 19.30 piedāvās skatītāju iecienītus daudzsēriju raidījumus un dokumentālas filmas.

Darbdienu vakaros būs iespēja apskatīt tālas valstis un no jauna atklāt tuvākus galamērķus atraktīvajā un krāšņajā raidījumā „Sirmais. Kulta ēdieni”, viesojoties Meksikā, Francijā, ASV un citās valstīs, bet žurnālistes Dainas Jāņkalnes videostāstos „Ir lietas, kas jāzina” iepazīt Horvātiju, Turciju, Islandi un arī pašu Latviju. Savukārt aizraujošā šova „Lauku sēta 2” skatītāji kopā ar dalībniekiem varēs izdzīvot vasarīgus, ekstrēmus piedzīvojumus un negaidītus pavērsienus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti