«Radio Naba» ēterā jauns raidījums «Horizontalogs» – stāsti par pasauli pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No piektdienas, 10. marta, reizi mēnesī pulksten 11.00 Latvijas radio 6 – LU "Radio Naba" programmā būs dzirdams jauns raidījums/podkāsts "Horizontalogs", kas klausītājus iepazīstinās ar latviešu stāstiem no plašās pasaules.

Raidījuma "Horizontalogs" nosaukums radies no trīs vārdu savienojuma – "horizonts", kas atsaucas uz tālieni, neredzamo un mūžīgo tiekšanos uz nezināmo; "dialogs" – jeb sarunas starp raidījuma vadītājiem un viesi; "ontoloģija" – filozofijas zinātnē tā ir mācība par esamību, esamības būtības noteicošajām iezīmēm.

"Horizontaloga" mērķis ir izglītot Latvijas un diasporas sabiedrību par dažādām pasaules valstīm, to kultūru un praktisko dzīvi tajās, veicināt ārvalstīs iegūto atziņu un domāšanas veida izplatību sabiedrībā, tā mazinot aizspriedumus pret citām kultūrām. Radīt vidi, kurā cilvēki ar pasaules redzējumu var dalīties ar savu viedokli par Latvijā notiekošo, tā radot avotu, kas paplašina sabiedrības skatījumu uz aktuāliem notikumiem politikā, ekonomikā, kultūrā un citās jomās.

Raidījums būs kopā ar dažādiem viesiem, kas ir dzīvojuši, strādājuši vai mācījušies ārpus Latvijas, pievēršoties kādam no pasaules nostūriem un apskatot tuvplānā caur stāstiem, faktiem, aktualitātēm, interaktīvām spēlēm un, protams, dialogu.

Par dinamisku un interesantu saturu parūpēsies raidījuma vadītāji Miks Muižarājs, kurš strādājot un studējot ir iepazinis kultūras un cilvēkus no Dienvidamerikas un Āfrikas līdz pat Okeānijas salu valstīm, kā arī Roberts Tomme, kas ir atgriezies Latvijā ar pieredzi banku nozarē un Londonā iegūtu izglītību.

Pirmajā "Horizontalogs" epizodē būs dzirdama saruna ar Ievu Hertelu, kura dalās savā pieredzē, dzīvojot Afganistānā, Kabulā, līdz pat brīdim, kad talibi pārņēma pilsētu 2021. gada augustā. Ievas stāsts sākas ar izklāstu par to, kā patiesībā izskatījās "Taliban" varas pārņemšana Afganistānā no Kabulas iedzīvotāja perspektīvas, kā arī par vispārējo neskaidrības un baiļu atmosfēru, kas sekoja.

Jauno raidījumu varēs dzirdēt reizi mēnesī piektdienā, pirmais raidījums jau 10. martā, pulksten 11.00. Tiešraidē raidījumu varēs klausīties "Radio Naba" FM 95,8, naba.lv, mobilajās lietotnēs tiešraidē un video tiešraidē facebook.com. Pēc izskanēšanas tas būs pieejams "Spotify" un citās podkāstu vietnēs.

Raidījums tiek veidots sadarbībā ar biedrību "Ar pasaules pieredzi Latvijā".

Latvijas radio 6 – LU "Radio Naba" ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. "Radio Naba" ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra. "Naba" ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā. Programmā klausītājiem pieejami vairāk nekā 50 regulāri raidījumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti