4. studija

(Zīmju valodā). 4. studija

4. studija

Kāpēc klients autoservisā piedzīvojis agresiju?

Kur palikusi pirms trīs gadiem samaksātā nauda par dalību "Klusuma festivālā"?

Ļoti klusais «Klusuma festivāls». Biļešu īpašnieki pasākumu gaida trīs gadus, naudu atgūt neizdodas

Pirms trīs gadiem cilvēki tika aicināti uz "Klusuma festivālu" Liepājā, kur varēs būt harmonijā ar sevi un dabu un baudīt dažādus pasākumus. Taču festivāls nenotika, un biļetēs samaksātā nauda atdota netika. Cilvēki, kuri šīs biļetes iegādājās, gaidījuši ziņas no festivāla organizētājiem, kuri savā komunikācijā izrādījās visai kūtri. Tādēļ daži no tiem vērsās pie Latvijas Televīzijas raidījuma "4. studija", lai noskaidrotu, kā atgūt naudu.

"Psiholoģiskas lekcijas, dažādas mūzikas, dzeja, māksla, nu tāds, nu apjomīgs, it kā līdz 5000 cilvēku. Sākās pandēmija, protams, tika atcelts un pārcelts – vienu gadu, otru gadu, arī soctīklos reklamēja, ka sakarā ar pandēmiju pārceļam šo festivālu, un beigās tika rakstīts, ka viņi nav spējīgi atdot šo naudiņu atpakaļ, nu – lai gaida, būs festivāls. Domāju, nu labi, gaidīšu!" stāsta Santa, kas vēlējās apmeklēt festivālu.

Klusie organizētāji

"Klusuma festivāls" savu funkciju šobrīd pilda godam, jo klusums no rīkotāju puses pamatīgi ieildzis.

"Skatos, mājaslapa ir likvidēta, viņiem soctīklos jau vairāk nekā gadu nav nekādas informācijas par šo festivālu. Tad rodas jautājums – kas notiek un vai vispār tas būs? Tā sajūta, ka vilšanās, esmu nedaudz apmānīta," atzīmē Santa, kas šim pasākumam no ģimenes budžeta atvēlējusi summu, kas nav tikai pāris eiro.

Pēc trīs gadu gaidīšanas Santa šo naudu vēlas atgūt: "Es nopirku divas biļetes, divām personām – 90 eiro – ar telts vietām, tiešām ļoti gaidīju šo festivālu; un tad rodas jautājums – kur tās naudiņas ir palikušas, ka nevar atdot, un kā rīkoties tālāk?"

Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" mēģināja sazināties ar klusētājiem no "Klusuma festivāla". Vispirms izpētīti "Facebook" ieraksti un secināts, ka festivālā plānoja piedalīties sabiedrībā zināmi un populāri cilvēki. Taču jaunu ziņu nav, arī mājaslapa vairs neeksistē.

Segtie parādi

Ar "Klusuma festivāla" organizētāju Tomu Ādleru tomēr izdodas sazināties, un viņš atklāj: "Tajā gadā uztaisījām "Klusuma festivālu" un ļoti veiksmīgi uztaisījām, viņš noritēja tik veiksmīgi, ka, vēl neizsludinot nākamo festivālu, cilvēki jau laicīgi pieteicās uz nākamo festivālu."

Tomēr viss nav noritējis tik gludi, kā gribētos. Pirmajā festivālā organizētāji iekļuvuši parādos, ko nācies segt no nākamā festivāla izpārdotajām biļetēm.

Toms Ādlers stāsta: "Viss apstājās 14. martā, atnāca kovids, un, kad šī naudiņa nāca mums iekšā, principā sedzām pirmā "Klusuma festivāla" parādu. It kā pareizi, it kā nepareizi, kā daži teica, bet es no savas puses varu teikt, ka, ja es zinu, ka pēc 14. marta man iedos naudu gan sponsori, gan vietējā pašvaldība, man nekas cits neatlika kā segt naudu ar to naudu, kad cilvēki pirka biļetes, un sedzu naudiņu, sedzu pirmā festivāla parādus, un es nosedzu, un tad, kad atnāca kovids, protams, neviens sponsors man vairs naudu neiedeva."

Ja nevēlies gaidīt un gribi atgūt naudu

Taču ko iesākt sprukās nonākušajam klientam – ja cilvēks vairs nevēlas gadiem gaidīt festivālu un vienkārši grib atgūt savu naudu? Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) Komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane saka: "Mēs esam arī šogad snieguši vienu konsultāciju, saņēmuši divus iesniegumus, un pagājušogad ir bijušas divas konsultācijas; faktiski tas, ko mēs iesakām patērētājiem – vērsties PTAC strīdu risināšanas komisijā. Ja netiek pildīts, tad komersants tiek ievietots melnajā sarakstā, mēs arī sekojam, lai būtu izpilde, bet, protams, tādu instrumentu, lai kādam liktu samaksāt, mums nav. Tad droši vien jāvēršas policijā, lai tur uzsāktu kaut kādas citas darbības, kas attiektos uz šī uzņēmuma īpašniekiem un amatpersonām."

Šobrīd organizatori sola, ka festivāls būs. Tikai nākamgad un citā vietā, un iegādātās biļetes joprojām būšot derīgas.

"Festivāls būs. Tie, kas arī ir nopirkuši biļetes, attiecīgi – tie, kuriem es esmu parādā, esmu parādā cilvēkiem... un visiem būs ieeja, droši, varēs braukt uz festivālu. Mēs gaidīsim viņus ļoti. Un arī tiem cilvēkiem, kuri nevarēs ierasties uz festivālu, mēs atgriezīsim naudiņu atpakaļ, kad festivālu uztaisīsim," sola Toms Ādlers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti