Zviedru fotogrāfs JH Engstrēms kūrēs Rīgas fotomēneša izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nākamā gada Rīgas fotomēneša galveno izstādi kūrēs slavenais zviedru fotogrāfs un kurators JH Engstrēms.

Rīgas fotomēnesis norisināsies 2016.gada maijā. Galvenās festivāla izstādes kurators būs viens no spilgtākajiem mūsdienu laikmetīgajiem fotogrāfiem JH Engstrēms, kurš pazīstams ar savu unikālo stilu, ko mēdz dēvēt par "vizuālo dzeju" - eklektiskiem, momentfoto estētikā veidotiem un bieži kolāžās kārtotiem attēliem. JH Engstrēms ir izdevis vairākas grāmatas un saņēmis prestižas balvas. Viņa darbi bijuši vairākkārt izstādīti pasaules lielākajā fotofestivālā "Rencontres d'Arles", kā arī "Saatchi Gallery" Londonā un Amsterdamas fotogrāfijas muzejā "Foam". Šogad Ņujorkas izdevniecība "Aperture" izdeva viņa monogrāfiju "Tout Va Bien", kas atzīta par vienu no labākajām šī gada fotogrāmatām.

Pēdējos divus gadus Engstrēms bija Landskronas fotofestivāla kurators Zviedrijā, festivāla programmā iekļaujot slavenus fotomāksliniekus, piemēram, Nenu Goldinu un Borisu Mihailovu. Rīgas fotomēnesī Engstrēms kūrēs izstādi, kas nākamgad maijā būs skatāma Latvijas Dzelzceļa muzejā. Tajā piedalīsies fotogrāfi no Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm un Austrumeiropas. Izstāde būs centrālais festivāla pasākums, ko papildinās dažādas lekcijas un izglītības programma.

Rīgas fotomēnesis notiek katru otro gadu kopš 2014.gada. Vairāki ar festivālu saistīti pasākumi Latvijā un ārzemēs notiek arī starpgadu periodā. Festivāla mērķis ir veidot Rīgu par starptautiski ievērojamu fotogrāfijas platformu, kur satiekas Ziemeļu, Baltijas un bijušo PSRS valstu fotomāksla, radot pamatu domu apmaiņai un jaunām idejām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti