«Ziemeļblāzmā» decembrī atklās foto izstādi par dziļām rētām cilvēkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” 2.decembrī atklās divdaļīgu fotogrāfiju izstādi “Rētu anatomija”, kuras autores ir Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas 3.kursa studentes Laura Viļuma un Anette Mūrmane.

Fotogrāfiju izstādē būs iespēja apskatīt divdaļīgu izstādi, kas interpretē rētas jēdzienu caur dažādām prizmām. “Ikvienam no mums dzīvē ir nācies saskarties ar rētām - sāpīgu pieredzi, kas atstāj mūsos paliekošas sekas. Taču laika gaitā visas rētas dzīst un spējam paskatīties uz tām no cita skatu punkta un apzināties kā daļu no sevis,” atklāj autores.

Laura sava projekta ietvaros ir meklējusi interesantus tipāžus, kuriem ir savdabīgas rētas ar stāstu. Katra fotogrāfija ir personiska, jo portretējamie atklājuši, kā konkrētais ievainojums ir iespaidojis viņu dzīves uztveri un domāšanu. Jāatzīmē, ka koncepcijas mērķis ir uzsvērt rētu dabiskumu un iederīgumu, rosināt estētiskās domāšanas modeļa maiņu un pieņemt citādību.

Autore atklājusi, ka izstādē piedalās arī sabiedrībā zināmais aktieris Andris Bulis, kurš dalījies ar interesantiem stāstiem par skatuves pieredzi un tur iegūtajām rētām.

Savukārt Anettes projektā par galveno apskates objektu izvēlēta atkarība, konkrētāk, alkoholisms. Tas atspoguļots kā spēcīga degradācijas forma, kas pakļauj ietekmei ne tikai atkarīgo, lietojošo indivīdu, bet arī tam apkārtesošo ģimeni, bērnus, uz kuru psihi tiek izdarīts vislielākais spiediens un atstātas paliekošas rētas, kas ietekmē viņus visu turpmāko dzīvi. Darbs balstīts uz autores un viņas māsas subjektīvām atmiņām un personisko pieredzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti