Ziemassvētkos Latvijas Televīzijā gaidāmi pārsteigumi visai ģimenei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ziemassvētkos Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvās sirsnīgas filmas, koncertus un tradicionālos Ziemassvētku dievkalpojumus, kā arī dažus pārsteigumus kā mazajiem, tā lielajiem.

Labestības un gaišuma devu 23. decembrī nodrošinās labdarības maratona “Dod pieci!” noslēgums. LTV1 pulksten 19.00 tiešraidē pieslēgsies Stikla studijai Doma laukumā, kur Toms Grēviņš, Marta Grigale un Magnuss Eriņš dalīsies emocijās un kopā ar skatītājem izdzīvos šī gada maratona pēdējo pusotru stundu. Noslēgumā tiks paziņota arī šogad saziedotā summa. Savukārt vakarā pēc “Panorāmas” – ēterā īpašā “V. I. P.” spēle, kurā Uģis Joksts pārbaudīs LTV, Latvijas Radio un Ziedot.lv pārstāvju zināšanas. Uzvarētājkomanda savu balvu ziedo labdarības maratona “Dod pieci!” mērķim.

24. decembra rītā sagatavots īpašs Ziemassvētku pārsteigums mazajiem raidījuma “Kas te? Es te!” faniem. Lelles Lupes uzticamie kaimiņi – Pukšs, Varis un Konstantīns – sagatavojuši Lupei savu eglīti, kurā kopā ar rūķiem gaidīt Ziemassvētku vecīti. Ar muzikāliem priekšnesumiem pārsteigs sitaminstrumentu ansamblis “Seši mazi bundzinieki”, grupas “Jūras akmentiņi” kopā ar Jāni Aišpuru, “Čabuļi” kopā ar Martu Ritovu, “Knīpas un Knauķi” kopā Jāni Ķirsi un meitenes no Edmunda Veizāna Deju skolas.

Melodisku un mierpilnu pievakari nodrošinās grupas “Galaktika” akustiskais Ziemassvētku koncerts “Es piederu Tev – Tu man”, kurā piedalās Normunds Zušs, Ingars Puncuļs, Ingrīda Balode un citi. Izskanēs ne vien grupas dziesmas, bet arī Franča Šūberta, Franča Grūbera, Jāņa Lūsēna un citu komponistu melodijas.

Pēc "Dienas ziņām" pulksten 18.35 tiešraidē no Doma baznīcas būs vērojams Ziemassvētku dievkalpojums, bet tam sekos bīskapu apsveikumi. Vēl viens programmas pārsteigums sekos pēc “Panorāmas”.

Aktuālā intervija “Viens pret vienu” kopā ar Gundaru Rēderu šoreiz būs pavisam citā formā un vidē – Gundars Rēders kopā ar filmas “Dvēseļu putenis” režisoru Dzintaru Dreibergu dosies uz vietām, kur filmētas Ziemassvētku kauju ainas.

Savukārt pulksten 21.40 – “Rīgas Ziemassvētku koncerts”. Aizvadītā gada koncertierakstā sastapās ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis, populārā etnomūzikas grupa “Tautumeitas” un operas solisti Jolanta Strikaite-Lapiņa un Mihails Čuļpajevs. Pēc koncerta tiešraidē pieslēgšanās Vatikānam, kur tiks aizvadīta tradicionālā Ziemassvētku Ganu svētā mise.

Pirmajos Ziemassvētkos LTV1 būs vērojama Ziemassvētku filmu izlase – pulksten 9.30 “Pīta Ziemassvētki”, pulksten 11.15 “Brīnumu laiks rūķu zemē”, bet pulksten 16.10 komēdija “Kā izglābt Ziemassvētkus”. Kā ierasts, tiešraide no Vatikāna arī 25. decembrī – pulksten 13.00 būs vērojama pāvesta uzruna “Urbi et Orbi”. Vakarā pulkten 18.20 tradicionālais fonda “Nāc līdzās!” labdarības koncerts “Zem sargeņģeļa spārna”, kurā talantīgi bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām sastop Latvijā iemīļotus skatuves māksliniekus, lai radītu svētkus sev un klausītājiem. Jau vairākus gadus koncertā piedalās LNO soliste Ilona Bagele, dziedātāji Andris Ērglis, Rūta Dūduma, Marija Naumova, Goran Gora, brāļi Petrauski, mūziķis Kaspars Zemītis un citi. Pirmoreiz piedalīsies operdziedātājas Marlēna Keina un Laura Teivāne, solisti Aija Vītoliņa, Katrina Dimanta, Atis Zviedris, Miks Dukurs, Madara Dzintara, ritma grupa “Perpetuum Ritmico”.

Savukārt vakarā pulksten 21.10 muzikāls pārsteigums Normunda Rutuļa talanta cienītājiem – koncerts “Man nav žēl”. Koncertprogrammā izskan Raimonda Paula dziesmas, kas rakstītas Normundam Rutulim.

26. decembrī, Otrajos Ziemassvētkos, pulksten 14.05 būs vērojama TV pirmizrāde smalkajam un aizkustinošajam stāstam “Morgana kunga pēdējā mīla” ar seru Maiklu Keinu titullomā. Pēc tam – latviešu filmu izlase. Pulksten 16.15 – “Mans draugs nenopietns cilvēks”, pulksten 18.30 – “Ziemassvētku jampadracis”, bet pulksten 21.05 – krāšņā simtgades filma “Homo Novus”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti