Ziedoņa muzejs uzsāk brīvdabas kino sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau trešo gadu Ziedoņa muzejā norisināsies brīvdabas kino vakari Šī gada kino vakaru tematikā fokuss tiks vērsts uz vārdu "jauns", visās tās izpausmēs - gan jaunas un atjaunotas filmas, jauni filmēšanas paņēmieni, jauni rakursi, jaunie režisori, norāda muzeja pārstāve Alise Pabērza.

Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos jau rīt, 28. jūlijā, atklās brīvdabas kino sezonu ar Padomju Savienības laikos aizliegto latviešu filmu “Piejūras klimats”, kas ir režisora Rolanda Kalniņa savulaik visskarbāk cenzūras sapostītā filma.

Murjāņu brīvdabas kino vakarus papildinās īpašie viesi, kuriem ir saikne ar filmām: aktrise Regīna Razuma, režisors Matīss Kaža, režisors Uģis Olte, režisors Jānis Putniņš, režisors Mareks Bērents un režisors Ivars Tontegode.

“Ziedoņa muzeja brīvdabas kino vakari ir notikumi, kuros iespējams jēgpilni pavadīt laiku, baudot Latvijas kino. Kopjot Imanta Ziedoņa vēlmi, lai viņa muzeju caurvītu jaunrade, kino vakaru filmu izlase šogad ir ieturēta ar atslēgvārdu "jauns", izrādot, piemēram, jauno režisoru filmas vai filmas, kurās izmantoti jauni, laikmetam nepieredzēti kino mākslas paņēmieni. Pirms katra seansa norisinās saruna ar filmu aktieriem un režisoriem - skatītāji var ielūkoties filmas tapšanas aizkulisēs, uzdodot sev interesējošus jautājumus vakara viesim. Šī ir jau trešā vasara, kad muzejā norisinās brīvdabas kino vakari, un ir prieks katru gadu redzēt arvien pilnākas kino vērotāju rindas!” tā par brīvdabas kino vakaru ideju teic Artūrs Jenots, Ziedoņa muzeja projektu vadītājs.

Brīvdabas kino vakaru programma:

Jūlijā:

  • 28.07.2017.   "Piejūras klimats", viesos aktrise Regīna Razuma

Augustā:

  • 04.08.2017.   "Vienu biļeti, lūdzu", viesos režisors Matīss Kaža
  • 11.08.2017.   "Atbrīvošanas diena", viesos režisors Uģis Olte
  • 18.08.2017.   "To atceras tikai vilcieni", viesos režisors Jānis Putniņš
  • 25.08.2017.   "Savējie sapratīs", viesos režisors Mareks Bērents

Septembrī:

08.09.2017.   "Knutifikācija", viesos režisors Ivars Tontegode

Kino vakara apmeklējums: 5 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem 3,50 EUR. Kino vakaru apmeklējumam nav nepieciešama iepriekšēja reģistrācija. Lietus gadījumā brīvdabas kino tiks pārcelts uz Ziedoņa muzeja klēti.

Brīvdabas kino seansi Ziedoņa muzejā tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienības projektu "Kino visiem un visur Latvijā", ko atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Detalizētāka informācija par katru no kino vakariem pieeajama Imanta Ziedoņa muzeja mājaslapā, kā arī muzeja sociālā tīkla "Facebook" lapas pasākumu sadaļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti