«Zelta zirgu» izrāda Kannu filmu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Animācijas filmu "Zelta zirgs" 15.maijā izrāda Starptautiskā Kannu kinofestivāla filmu tirgū, lsm.lv pavēstīja filmas veidotāji.

Paralēli prestižajam 68.Kannu kino festivālam šobrīd norisinās arī starptautiskais filmu tirgus "Marche du film", kurā piedalās vairāk nekā pieci tūkstoši filmu nozares kompāniju no 108 valstīm. Tirgus aizņem trīspadsmit tūkstošus kvadrātmetru lielu platību.

Starp studijas "Rija" stendā piedāvātajiem pasākumiem ir animācijas filmas "Zelta zirgs" izrādīšana tirgus skatē 15.maijā.

Savukārt režisora Normunda Puča dokumentālā filma "Segvārds Vientulis" iekļauta tirgus platformā "Doc Corner'', kas fokusējas uz pilnmetrāžas dokumentālo filmu popularizēšanu, un ir īpaša festivāla tirgus sadaļa, kurā pulcējas gan pasaules vadošie dokumentālo filmu ražotāji, gan dažādi festivāli un TV programmu sastādītāji. Šajā tirgus sadaļā šogad iekļautas 200 dokumentālās filmas no visas pasaules. Kannu kino festivāla tirgū industrijas pārstāvjiem ir iespēja tās gan noskatīties, gan novērtēt, gan iegādāties.

Tirgus laikā studijas "Rija" stendā ir parakstīts līgums ar Francijas kompāniju KMBO par sadarbību pilnmetrāžas animācijas filmas "Ābolrauša šūpuļdziema" tapšanā.

Jau vēstīts, ka animācijas filma “Zelta zirgs” ir režisora Reiņa Kalnaeļļa debija pilnmetrāžas formātā, tās sižets veidots pēc Raiņa lugas motīviem. Filma ir Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas un Dānijas kopražojums, finansiāli atbalstījis Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Eiropas fondi MEDIA un "Eurimages". Pirmizrādi Latvijā filma piedzīvoja 2014.gada 29.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti