«Zelta globusu» kā labākā dramatiskā filma saņem «Bohēmista rapsodija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

76. ikgadējā "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonijā galveno balvu svētdien saņēmusi kinolente "Bohēmista rapsodija" ("Bohemian Rhapsody"), kas atzīta par labāko dramatisko filmu.

"Bohēmista rapsodija" izpelnījās arī otru "Zelta Globusu", kuru saņēma galvenās lomas - rokgrupas "Queen" solista Fredija Merkurija - atveidotājs Rami Maleks, kas tika atzīts par labāko aktieri.

“Jūtos neizsakāmi pagodināts, nonākot tik izcilu aktieru pulkā. Es saku lielu paldies Fredijam Merkūrijam, ka viņš man sagādāja dzīves lielāko prieku. Es mīlu tevi, skaistais cilvēk! Šī balva ir tev un manās rokās nonākusi tevis dēļ, lieliskais,” ceremonija sacīja Maleks.

Balvu kategorijā "Labākā aktrise dramatiskajā filmā" saņēma Glena Klouza par darbu kinolente "Sieva", kurā sieviete pusmūžā nonāk pie nozīmīgām atklāsmēm par savas dzīves nozīmīgākajām izvēlēm.

“Spēlējot šo lomu, es domāju par savu mammu, kura savu mūžu veltīja mana tēva labā. Kad viņai bija 80 gadu, viņa teica, ka nožēlo, ka neko dzīvē nav sasniegusi. Manuprāt, tas ir netaisnīgi. No sievietēm sagaida bērnu, vīru, ģimenes aprūpētājas lomu, bet tas nav viss cilvēka dzīves saturs. Arī sievietēm ir jāgūst iekšējais piepildījums, jāīsteno savi sapņi un to viņām nedrīkst aizliegt,” sacīja Klouza.

Savukārt labākā režisora godu izpelnījās Alfonso Kuarons par filmu "Roma". Kuarona lente, kurā viņš atainojis savu bērnību Meksikā pagājušā gadsimta 70. gados, saņēma "Zelta globusu" arī kā labākā citvalodu filma.

"Roma", kurā Kuarons atainoja kādas vidusšķiras ģimenes dzīvi Meksikas galvaspilsētā Mehiko pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, jau saņēma galveno balvu Venēcijas kinofestivālā, un kritiķi tai labus panākumus prognozēja arī Losandželosā.

Meksikāņu kinematogrāfists Kuarons "Zelta globusu" kā labākais režisors saņēmis arī 2014. gadā par filmu "Gravitāte" ("Gravity").

Balvu pasākumā saņēma arī cita favorīte – Lady Gaga par darbu lentē "A Star Is Born" jeb "Zvaigzne ir dzimusi". Holivudas Ārzemju preses asociācija atzinīgi novērtēja viņas izpildīto dziesmu "Shallow".

"Zelta globusu" ceremoniju rīko Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas arī izraugās uzvarētājus. Tādēļ, lai gan prestižāka par ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgām, "Zelta globusa" balvas nav precīzākais rādītājs prestižās "Oskara" balvas potenciālajiem laureātiem, tomēr zināmu priekšstatu par iespējamajiem uzvarētājiem tā ļauj gūt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti