«Zelta globusu» ceremonijā triumfē filma «Puikas gadi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

ASV Losandželosā pasniegtas prestižās “Zelta globusa” kinobalvas, un šoreiz ceremonijā triumfēja filma „Puikas gadi”. 

Trīs godalgas prestižajās labākās drāmas, labākā režisora un labākās otrā plāna aktrises (Patrīcija Ārkete) kategorijās saņēma režisora Ričarda Linkleitera filma “Puikas gadi”.

Par labākajiem dramatiskajiem aktieriem tika atzīti Edijs Redmeins (filma "Teorija par visu") un Džuliāna Mūra ("Joprojām Alise").

Savukārt labākās ārzemju filmas godalga tika krievu režisoram Andrejam Zvjagincevam par darbu  “Leviatāns”, bet mūziklu un komēdiju kategorijā pie "Zelta globusa" tika Vesa Andersona filmai "Viesnīca "Diženā Budapešta". Šī žanra filmu aktieru kategorijās balvu saņēma Eimija Adamsa ("Lielās acis") un Maikls Kītons ("Putncilvēks"). Injaritu filmai "Putncilvēks", kura dominēja nomināciju skaita ziņā, ceremonijā piešķīra arī balvu par labāko scenāriju.

Kristīne Giluce par "Zelta globusa" ceremoniju
00:00 / 01:16
Lejuplādēt

Žurnāla „Ir” kinokritiķe Kristīne Giluce intervijā Latvijas Radio, komentējot „Zelta globusa” rezultātus, piekrīt izdevuma „Screen Daily” vērtējumam, ka gads bijis veiksmīgs neatkarīgā kino veidotājiem. Kritiķe atzīmē, ka starp uzvarētājiem nav lielo Holivudas grāvēju.

“Zelta globusa” balva ASV tiek pasniegta no 1944.gada. Balvai nominētās filmas un cilvēkus izraugās apmēram 80  Holivudas ārzemju preses asociācijas pārstāvji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti