Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministru Gunti Belēviču

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci

Rīgas Fotogrāfijas biennālē 2016 atver izstādi RESTART

Zanes Mellupes kultūrkodi izstādē «Restart»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas mākslas telpā 21. aprīlī tiek atklāta centrālā “Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016” izstāde – “Restart”, kurā starp autoriem ir arī māksliniece Zane Mellupe, kura jau 15 gadus dzīvo Ķīnā.

Zanes Mellupes (1981) darbi Rīgas Fotogrāfijas biennāles izstādē “Restar” ir konceptuāli. No savas otrās mītnes zemes Ķīnas māksliniece atvedusi darbus, kuros atmiņas par Latviju un bērnību savijas ar 15 Šanhajā pavadītajiem gadiem.

“Kopumā tie [darbi] ir arī sava veida kultūrkodi, kas man, skatoties atpakaļ, nāk līdzi. Kā Latvija ir ietekmējusi manu vizuālo izpratni un attiecīgi manas vizuālās valodas veidošanu,” skaidro Mellupe.

Zane Mellupe Šanhajā veido dažādus mākslas projektus. Ķīnā viņas darbi guvuši kritiķu atzinību par oriģinālo ideju radīt jaunu terminoloģiju.

Zane Mellupe savos darbos izveidojusi jaunu terminoloģiju. Tāds, piemēram, ir termins “relatogrāfija”. Tas nozīmē, ka fotogrāfijai pievienots objekts, kurš paskaidro šīs fotogrāfijas saturu. “Relatogrāfija” – tās ir attiecības starp objektu un attēlu.

Jau vēstīts, ka izstādē “Restart” no 22.aprīļa līdz 12.jūnijam būs apskatāmi astoņpadsmit starptautiski atzītu mākslinieku darbi, kuros tiks meklēta saikne starp pagātni un nākotni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti