Visvairāk «Zelta globusu» nomināciju filmām «Belfast» un «The Power of the Dog»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Holivudas Ārzemju preses asociācija 13. decembrī paziņojusi pretendentus uz "Zelta globusu" godalgām par labākajiem sasniegumiem kino un televīzijā. Visvairāk nomināciju šogad izpelnījās autobiogrāfiskā drāma “Belfast” un vesterns “The Power of the Dog”.

Abas līderes – “Belfast” un “The Power of the Dog” – saņēmušas septiņas nominācijas, pretendējot uz balvām labākās drāmas, režijas, scenārija, aktieru un mūzikas kategorijās.

Filmu sacensībā katra ar četrām nominācijām tālāk ierindojas lentes “Don't Look Up”, “King Richard”, “Licorice Pizza” un “West Side Story”.

Savukārt starp televīzijas seriāliem un raidījumiem visvairāk nomināciju – kopā piecas – saņēma populārā HBO drāma “Succession”. Četras nominācijas izpelnījās seriāli “The Morning Show” un “Ted Lasso”.

Pilns nomināciju saraksts pieejams “Zelta globusu” mājaslapā.

Šogad pirmo reizi pretendentiem nebija sevi jāizvirza, lai varētu tikt nominēti. Tomēr Holivudas Ārzemju preses asociācija ņēma vērā filmu veidotāju un studiju lūgumus konkrētus darbus izvērtēt tikai atsevišķās kategorijās.

Asociācijā arī atgādināja, ka pēdējo mēnešu laikā tā īstenojusi vērienīgas reformas dažādības veicināšanai. “Golden Globes” reputācija pamatīgi cieta, kad laikraksts “The Los Angeles Times” sāka rakstīt par to, ka balvu piešķiršanas 87 cilvēku izveidotajā starptautiskajā žūrijā nav neviena melnādaina asociācijas biedra un organizācija nav centusies veicināt dažādību.

Tikmēr vairāki “Zelta globusu” mediju partneri, tai skaitā līdzšinējais ceremonijas pārraidītājs NBC, paziņojuši, ka šogad ar Holivudas Ārzemju preses asociāciju nesadarbosies. Tomēr balvas rīkotāji nolēmuši, ka ceremonija tik un tā notiks – tā gaidāma 9. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti