Visvairāk «Zelta globusu» nomināciju filmai «The Banshees Of Inisherin» un seriālam «Abbott Elementary»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Holivudas Ārzemju preses asociācija paziņojusi pretendentus uz "Zelta globusu" godalgām. Astoņas nominācijas saņēmusi filma "The Banshees Of Inisherin", sešas – "Everything Everywhere All at Once", pa piecām – "Babylon" un "The Fabelmans", bet starp seriāliem nomināciju līderis ir "Abbott Elementary", kas ieguvis piecas nominācijas.

Par labākās drāmas titulu sacentīsies "Avatar: The Way Of Water", "Elvis", "The Fabelmans", "Tár", "Top Gun: Maverick". Savukārt starp komēdijām un mūzikliem vērtētāji izcēluši lentes "Babylon", "The Banshees Of Inisherin", "Glass Onion: A Knives Out Mystery" un "Triangle Of Sadness".

Animācijas filmu kategorijā izvirzītas filmas "Guillermo Del Toros’s Pinocchio", "Inu-oh", "Marcel The Shell With Shoes On", "Puss In Boots: The Last Wish" un "Turning Red".

Kā labākās filmas svešvalodā par "Zelta globusu" cīnīsies "All Quiet On The Western Front" (Vācija), "Argentina, 1985" (Argentīna), "Close" (Beļģija, Francija, Nīderlande), "Decision To Leave" ( Dienvidkoreja) un "RRR" (Indija).

Labākā režisora titulam izvirzīts Džeimss Kamerons par filmu "Avatar: The Way Of Water", Daniels Kvans un Daniels Šeinerts par "Everything Everywhere All At Once", Bazs Lurmens par lenti "Elviss", "The Banshees Of Inisherin" režisors Mārtins Makdona un Stīvens Spīlbergs par filmu "The Fabelmans"

Starp TV seriāliem drāmu kategorijā vērtētāji nominējuši "Better Call Saul", "The Crown", "House of The Dragon", "Ozark" un "Severance", bet komēdiju un mūziklu kategorijā – "Abbot Elementary", "The Bear", "Hacks", "Only Murders In The Building" un "Wednesday".

Visu nominantu saraksts atrodams "Golden Globes" mājaslapā.

Nominantus "Zelta globusu" balvām izraudzījās 96 Holivudas Ārzemju preses asociācijas dalībnieki, un pirmo reizi favorītus noteica arī 103 ārzemju vērtētāji, kas tika izraudzīti no starptautiskām industrijas organizācijām, filmu festivāliem un mediju profesionāļiem no 62 valstīm. Starp izraudzītajiem ekspertiem bija arī kinokritiķe Dārta Ceriņa no Latvijas.

Balvas rīkotāji iepriekš saskārās ar kritiku par dažādības trūkumu vērtētāju rindās, tāpēc solīja īstenot reformas. Šoreiz 52% no vērtētājiem bija sievietes, kā arī līdz 48,2% samazināts baltādaino vērtētāju īpatsvars žūrijā.

"Zelta globusu" pasniegšanas ceremonija notiks 10. janvārī Beverlihilsā, Kalifornijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti