Rīta Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli: Sudraba pret Pūci

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Solveigu Raju

Telefonintervija ar Ditu Rietumu

Vislatvijas kino svētki - novatorisks un nedaudz provokatīvs piedāvājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 24. līdz 26.septembrim pirmo reizi norisināsies Vislatvijas kino svētki - 42 filmas un vairāk nekā 600 kinoseansi sagaida apmeklētājus 13 kinoteātros visā Latvijā. Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma norāda - kino svētku piedāvājums ir ļoti novatorisks un arī mazliet provokatīvs.

Sarunā "Rīta Panorāmā" Dita Rietuma uzsver - Vislatvijas kino svētku rīkotāju uzdevums un iecere ir popularizēt kino apmeklēšanas tradīciju Latvijā, atgādināt, ka skatīties filmas kinoteātrī ir ļoti aizraujoši - uz liela ekrāna, ar ideālu skaņu.

"Man kā Nacionālā kino centra vadītājai ir liels prieks, ka visu filmu kontekstā, kas patlaban ir Latvijas kinoteātru repertuārā, ir arī vairākas Latvijā veidotas filmas. Tās ir animācijas filmas "Akmeņi manās kabatās" un "Zelta zirgs", arī Latvijas un Lietuvas kopražojuma filma "Spēlmanis" - tā ir pirmā Latvijas un Lietuvas kopražojuma filma mūsu valsts vēsturē. Ļoti novatorisks un mazliet arī provokatīvs piedāvājums šajos kino svētkos. Pārējās filmas ir daudzas un dažādas - Amerikā un Eiropā veidotas filmas, ko nu šobrīd piedāvā Latvijas kinoteātru repertuārs," par Vislatvijas kino svētku programmu stāsta Dita Rietuma.

Pērkot vienu biļeti uz kino svētku filmām, vēl vienu biļeti varēs saņemt par brīvu, lai aizvestu uz kino kādu sev tuvu cilvēku.

"Es domāju, ka Latvijas kino publika ir daudzveidīga, gluži tāpat kā filmu piedāvājums. Manuprāt, šis ir tas rudens, kad vajadzētu tomēr tradicionālajā kino repertuārā vairāk akcentēt Eiropas kino filmas un arī Latvijas kino filmas kaut vai tāpēc, lai pamazām sāktu sagatavoties un noskaņoties Eiropas Kinoakadēmijas balvai, kas Latvijā, Rīgā, notiks decembrī. Kā mēs svinēsim Eiropas kino svētkus, ja mēs galīgi nezināsim, kas notiek Eiropas kino? Tā ka - iesim uz kino skatīsimies Eiropas filmas, Latvijas filmas, jā, arī Amerikas filmas," teic Nacionālā kino cetra vadītāja Dita Rietuma.

Kā jau vēstījām, lai popularizētu kino apmeklēšanas kultūru, ir apvienojušies lielākie Latvijas kinoteātri: "Kino Citadele", "Multikino", "Cinamon", "Splendid Palace", "Kino Suns", "Kino Balle", "Silver Screen Rēzekne", "Silver Screen Daugavpils", "Kino Gaisma", "Rio", "Kino Lora", Vidzemes koncertzāle "Cēsis", "Auseklis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti