Viktora Freiberga un Lailas Pakalniņas lekcijas ievadīs īsfilmu festivālu «2Annas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Par Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” 2021. gada fokusa tēmu ir izvēlēta “Zeme”. No janvāra to ievadīs lekciju un sarunu cikls, kas caur kino prizmu paraudzīsies uz aktuāliem ar mūsu planētu saistītiem jautājumiem, informēja festivāla organizatori.

Lekciju ciklu 28. janvārī atklās kino zinātnieks Viktors Freibergs, ļaujot ieskatīties viena no visu laiku izcilākā fantasta Žila Verna piedzīvojumu romānu ("Ceļojums uz Zemes centru" un "20 000 ljē pa jūras dzelmi") kino adaptāciju piemēros. "Tie nav tikai ceļojumi uz Zemes centru un apkārt pasaulei, bet arī savdabīgs ceļojums daudzu skatītāju jaunībā, kad Žils Verns bija rakstnieks, kura fantāzija vilināja lasītājus," vēstīts informācijā medijiem.

Kā ziņoja festivāla rīkotāji, sarunu cikla turpinājumā 25. februārī kopā ar režisori Lailu Pakalniņu būs iespēja noskatīties viņas dokumentālo filmu „Leiputrija”, dodoties uz vietām, kuras labprāt izliekamies neredzam, piemēram, izgāztuvi. Šajā šķietami nepievilcīgajā atkritumu tuksnesī mājo neskaitāmas dzīvas radības, kam izgāztuve ir elitāra dzīvesvieta, kas saviem iemītniekiem piedāvā barību un siltumu visu cauru gadu. Savukārt noslēdzošajā diskusijā „Konektivitāte”, kas norisināsies 25. martā, kopā ar Vides Risinājumu institūtu tiks aplūkota mijiedarbība starp cilvēku, vidi un mākslu.

Lekciju un sarunu cikls būs skatāms bez maksas 28. janvārī, 25. februārī un 25. martā plkst. 18.00 festivāla oficiālajā Facebook lapā.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" 2021. gadā norisināsies no 9. līdz 15. aprīlim un aicinās ielūkoties aktuālos jautājumos par planētu Zeme ar inovatīvu, bet tajā pašā laikā viegli uztveramu un oriģinālu īsfilmu stāstu un diskusiju palīdzību. Filmu programmās tiks pētīti dažādi utopiju un apokalipšu scenāriji, tāpat skatītāji tiks ievilināti maģiskos ceļojumos zem ūdens, gaisā un pazemē. Festivālā ieskanēsies arī idejas par ekoseksualitāti, ekofeminismu un to, ko mēs varam darīt, lai nākotne būtu citādāka, teikts šī gada festivāla pieteikumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti