Kultūras ziņas

Koncerts, vērojot estrādes rekonstrukciju

Kultūras ziņas

"Carnival Youth" izdod albumu un pošas tūrē

Rīgas svētkos pieminēs Viju Artmani

«Vijas Artmanes Lielajā naktī» taps pēdējie kadri filmai «Aktrise un laiks. Vija Artmane»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pieminot Latvijas kino un teātra aktrisi Viju Artmani, kurai 21. augustā šogad apritētu 90 gadu, Rīgas svētkos sarūpēta īpaša programma “Vijas Artmanes Lielā nakts”. Tās laikā Latvijas Televīzijas (LTV) filmēšanas grupa uzņems materiālu LTV jaunākā dokumentālā stāsta, režisores Agitas Cānes-Ķīles un scenārija autores Dairas Āboliņas filmai “Aktrise un laiks. Vija Artmane”.

Vijai Artmanei - 90!

17.08. no. plkst. 20 "Splendid Palace" – Vijas Artmanes Lielā nakts.

21.08. plkst. 19 "Splendid Palace" – LTV dokumentālās filmas "Aktrise un laiks. Vija Artmane" pirmizrāde. No plkst. 21.20 – īpaša programma LTV1.

24.08. plkst 21.25 LTV1 – dokumentālās filmas "Aktrise un laiks. Vija Artmane" televīzijas pirmizrāde.

Jau vēstīts, ka “Splendid Palace” savu 96. sezonu atklās 21. augustā ar Latvijas Televīzijas dokumentālās filmas “Aktrise un laiks. Vija Artmane” pirmizrādi. Filmas pēdējie kadri taps Vijai Artmanei veltītajā pasākumā 17. augustā.

“Vijas Artmanes Lielajā naktī” vispirms plkst. 20 kinoteātrī “Splendid Palace” varēs noskatīties Rolanda Kalniņa dokumentālo filmu “Saruna ar karalieni”, bet pēc tam – no plkst. 20.55 – visi ir laipni aicināti “Splendid Palace” pagalmā uz sarunu, kurā piedalīsies gan Jānis Streičs, gan Artmanes meita Kristiāna, gan arī mazmeita Berta. Sarunu vadīs Daira Āboliņa. Šo pasākumu tiešraidē piedāvās skatīties LSM.lv.

Ar leģendāro Viju Artmani videoprojekcijās vakara gaitā varēs tikties arī divās citās vietās. Vija Artmane kā jauna meitene būs sastopama Laipu un Meistaru ielas stūrī Vecrīgā. Aktrises teātra dzīve un lomas tiks izceltas pie Dailes teātra. Tikmēr pie kinoteātra “Splendid Palace” Artmani redzēsim kā kino dīvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti