Viesturs Kairišs sāk uzņemt filmu «Melānijas hronika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Piektdien Zilupē sāk uzņemt Viestura Kairiša spēlfilmu "Melānijas hronika", kas tapis pēc Melānijas Vanagas autobiogrāfiskā darba "Veļupes Krastos”, vēsta Latvijas Radio.

Piektdien Zilupē sāk uzņemt Viestura Kairiša spēlfilmu "Melānijas hronika", kas tapis pēc Melānijas Vanagas autobiogrāfiskā darba "Veļupes Krastos”, vēsta Latvijas Radio.

Galveno lomu filmā atveidos šveiciešu aktrise Sabīne Timoteo, kura piedalīsies arī pirmo ziemas epizožu filmēšanā. Tāpat filmēšanā piedalās latviešu aktrises Maija Doveika un Jana Čivžele un vēl 35 aktieri no Ludzas un Rīgas. Filmas kopējais finansējums paredzēts 700 000 latu, un to plānots pabeigt 2014.gada nogalē.

Zilupē pēc Sibīrijas parauga izveidotas dekorācijas - ciems, kurā Melānija nokļūst ar savu astoņus gadus veco dēlu. Melānijas stāsts skaudri un atklāti runā par Staļina laika represijām: viņa tiek deportēta uz Sibīriju, kur cīnās par izdzīvošanu un atgriešanos mājās. Filmas iecere ir gan atklāt skarbās un traģiskās un sīkstās tautas vēstures lappuses, gan arī uzrunāt jauniešus un skatītājus no citām valstīm.

"Tas tiešām man liekas ļauj to pārdzīvot un izdzīvot, un saprast, ka personībā slēpjas tādas dzīles, kas ir spēcīgākas par vēsturi, apstākļiem un visu. Un tas beigās pārvēršas personības triumfa brīnumā un dziļi cilvēciskā vielā. Tā tas ir iecerēts, un filmai jābūt apliecinošai un ārkārtīgi emocionālai. Man nepatīk kaut kādās šausmās sēdēt. Tas ir neizbēgami, tā ir viena no daļām, bet ceļš, kas iet pēc tam, ir tāds lieluma ceļš, tas ir "rainisks" ceļš, kā viņai izdodas to pārvarēt," stāsta režisors Viesturs Karišs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti