Viesturs Kairišs Dailes teātrī iecerējis veidot seriālu – melno komēdiju «Smiļģa lāsts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dailes teātra radošais direktors Viesturs Kairišs nācis klajā ar ieceri veidot daudzsēriju melno komēdiju ar pagaidu nosaukumu "Smiļģa lāsts", kuras dramaturģiju veidos Justīne Kļava un Artūrs Dīcis un režisori būs Viesturs Kairišs un Gatis Šmits, liecina teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ar melnās komēdijas "Smiļģa lāsts" palīdzību Dailes teātra mākslinieki vēlas dot skatītājiem iespēju caur pašironijas prizmu ielūkoties teātra iekšējā dzīvē.

Seriāls stāstīs par teātra darbiniekiem, kuri, ignorējot apkārt valdošos “force majeure” apstākļus, spītīgi cenšas pildīt savu kultūras darbinieku misiju, lai iestudētu ilgi plānoto "Simtgades izrādi", taču

darbu traucē ārkārtas apstākļi, varas spēles, teātra iekšējās intrigas, māņticība, kā arī aizdomas par teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa uzlikto lāstu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Seriālu plānots filmēt reālā vietā - Dailes teātra telpās.

Teātra vadītājs Juris Žagars atzīmē: "Mums ir divi profesionāli kino režisori, mums ir pašiem savi profesionāli dramaturgi, seriālā var piedalīties visa aktieru trupa, mums ir telpas, laba tēma un, pats galvenais, tagad mums ir laiks to darīt. Jau tiek strādāts pie scenārija skeleta, esam veikuši aptuvenas budžeta aprises, ir notikušas sarunas ar potenciāliem sadarbības partneriem. Aktieri ideju uzņēmuši ar entuziasmu un jau dalās ar idejām. Ļoti ceram, ka jūnijā varētu sākties darbs un septembrī varētu piedzīvot seriāla pirmizrādi."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti