«Vides filmu studijas» filma «Ukraiņu šerifi» saņem īpašo balvu Amsterdamā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Vides filmu studijā" producētā filma "Ukraiņu šerifi" saņēmusi īpašo žūrijas balvu kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma Amsterdamas dokumentālo filmu festivālā (IDFA), informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāvji.

NKC norāda, ka Latvija šādu panākumu prestižajā festivālā nav piedzīvojusi kopš 1988.gada, kad tur balvu saņēma Ivara Selecka filma "Šķērsiela".

Žūrijas pamatojumā, piešķirot balvu, teikts, ka "filma ir fascinējošs, humorpilns un universāls kopienas portrets - mēģinājums pārvarēt ikdienas dzīves strīdus un pārpratumus un uzturēt mieru, saglabājot atjautību, pacietību un veselo saprātu". Savukārt kinorežisors Vitālijs Manskis norādījis, ka "filma sākas ar stāstu par dažiem maziem cilvēkiem Ukrainas laukos, bet galu galā tā atspoguļo visas tautas cīņu vēsturiskos laikmeta griežos".

Filma "Ukraiņu šerifi" ir Latvijas, Ukrainas un Vācijas kopražojums. Tās režisors ir ukrainis Romans Bondarčuks, bet producenti - Uldis Cekulis un Darja Averčenko.

Filma stāsta par nelielu ciematu Dienvidukrainā, kur traģikomisks policistu pāris Viktors un Volodja izšķir dzērāju kautiņus un meklē vistu zagļus, taču pasaules politiskā situācija un Krievijas-Ukrainas starptautiskās attiecības piešķir šai ikdienai nopietnu un trauksmainu fonu.

Filmas pirmizrāde Latvijā plānota 2016.gada februārī, Maidana uzvaras gadadienas laikā.

Galveno balvu IDFA saņēma poļu režisora Ježija Sladkovska filma "Dons Žuans" ("Don Juan").

IDFA ir viens no nozīmīgākajiem dokumentālo filmu festivāliem pasaulē, kas šogad norisinājās no 18.novembra līdz 29.novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti