VIDEO: Tiešsaistē skatāma īsfilma «Barikādēm 30: Daugavpils stāsti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs izveidojis īsfilmu "Barikādēm 30: Daugavpils stāsti”. Īsfilmā atspoguļoti 1991. gada janvāra notikumi Rīgā un barikāžu dalībnieku atmiņas, medijus informēja muzeja pārstāvji.

Īsfilmā "Barikādēm 30: Daugavpils stāsti” atspoguļotas barikāžu dalībnieku – Roberta Kudiņa, Jāņa Pudāna, Jāņa Ģiptera un Andreja Faibuševiča – atmiņas par 1991. gada janvāra notikumiem. Īsfilmā iekļauta Jāņa Pudāna vēsturiskā runa no 1991. gada 13. janvāra Vislatvijas manifestācijas, kad Pudāns, būdams Padomju armijas majors un tērpies formastērpā, kāpa tribīnē, lai paustu nosodījumu pret Padomju armijas darbībām Viļņā un atbalstītu tautu cīņā par Latvijas valstiskuma atzīšanu.

Lai spilgtāk atainotu 1991. gada barikāžu notikumus, īsfilmā "Barikādēm 30: Daugavpils stāsti”, iekļauti Teodora Rudāna, Grigorija Dimitrijeva un Roberta Hansona foto materiāli no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja krājuma, kā arī Vilņa Krūmiņa, Mika Kalmaņa un Zigurda Kalmaņa videomateriāli no biedrības "Aleksandra Pelēča lasītava” arhīva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti