VIDEO: Publiskots režisora Matīsa Kažas satīriskās komēdijas «Ūdens garša» treileris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

8. aprīlī uz Latvijas kinoekrāniem nonāks režisora Matīsa Kažas jaunākā satīriskā komēdija "Ūdens garša", informēja filmas pārstāvji. Pirmo ieskatu jaunajā filmā piedāvā nule publiskotais treileris.

Katrīna (Iveta Pole) ir žurnāliste, kas pēta noslēpumainu organizāciju, kuru vada plašu popularitāti ieguvušais Meistars (Vilis Daudziņš). Kad Katrīna uzzina par shēmām, kas stāv aiz Meistara organizācijas – "Ūdens mājas", viņa nolemj to izmeklēt un informēt sabiedrību par patiesībā notiekošo, kas slēpjas aiz miljonu eiro vērtā Meistara projekta, kur cilvēki sevi attīra ar īpaši strukturēta ūdens spēku. Taču Katrīna uzzina, ka organizācijā aktīvi ir iesaistījusies arī viņas meita (Alise Dzene), kura ir pārliecināta par ūdens spēku.

Filmas "Ūdens garša" aktieru ansamblī ir pazīstami un pieredzējuši aktieri, kas ne reizi vien ir strādājuši kopā ar jauno režisoru. Galvenajās lomās: Vilis Daudziņš, Iveta Pole, Andris Keišs, Jānis Skutelis, Gerds Lapoška, Alise Dzene, kas ir arī scenārija līdzautori. ""Ūdens garšas" scenārijs tapa sadarbība ar visiem iesaistītajiem aktieriem. Pilnīgi visiem bija iespēja radīt tekstus un epizodes. Es piedāvāju varoņus un sižeta sākotnējo uzstādījumu, taču tālāko mēs radījām visi kopā," stāsta Matīss Kaža.

"Ideja par filmas sižetu radās pagājušā gada sākumā, kad Latvijas informatīvā telpa kļuva arvien agresīvāka un sašķeltāka. Covid-19 pandēmija un ar to saistītie notikumi tikai vēl vairāk eskalēja problēmas, kas sabiedrībā bija samilzušas jau gadiem iepriekš. Es vēlējos radīt darbu, par to, ko tas nozīmē – pakļauties konkrētam informācijas burbulim, kādi psiholoģiski mehānismi tiek pielietoti, lai radītu sekotājus. Arī par brīvās gribas robežām mūsdienu pasaulē," papildina Matīss Kaža. Līdzīgi kā Kažas komēdija "Kino un mēs", arī "Ūdens garša" apvieno teātra un kino elementus, darbību pārceļot nosacītā vidē un visu filmu uzņemot vienā, nepārtrauktā kadrā bez montāžas vietām.

Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, komponists Kaspars Kurdeko, mākslinieks Kaspars Kauliņš, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, grima māksliniece Aija Beata Rjabovska, producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska.

Matīss Kaža ir 26 gadus jauns kino režisors, scenārists un producents vesternam "Wild East. Kur vedīs ceļš", komēdijas "Kino un mēs", kā arī vairāku dokumentālu filmu autors. Kino izglītību ieguvis Ņujorkas Universitātes Tiša mākslas skolā, zināšanas papildinājis Amerikas Kinoinstitūta konservatorijā Losandželosā, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijā. 2022. gadā pirmizrādi piedzīvos divas Kažas filmas – satīra "Ūdens garša", kā arī drāma jauniešiem "Neona pavasaris". Pašlaik Matīss Kaža aktīvi strādā arī kā producents pie Lindas Oltes ģimenes drāmas "Māsas" un Ginta Zilbaloža otrās pilnmetrāžas animācijas filmas "Straume".

Filma "Ūdens garša" ir saņēmusi atbalstu Valsts kultūrkapitāla fonda programmā "Kultūrelpa". Filmu producējusi studija "Deep Sea Studios" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un Ģertrūdes ielas teātri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti