VIDEO: Nākusi klajā filma par četru jauniešu dzīvi pandēmijas apstākļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Laista klajā filma “Vienam?”, kas dokumentē četru jauniešu ikdienu Covid-19 pandēmijas apstākļos dažādās Latvijas vietās, meklējot atbildes uz ikdienišķiem un arī eksistenciāliem jautājumiem, informēja filmas producents Vilis Brūveris.

Filma “Vienam?” bez maksas skatāma vietnē “Youtube”.

Filmas režisore Helēna Zīlīte atzīmēja: “Jautājums “Vienam?” ir mūžsens un ir bijis aktuāls visos laikos, ne tikai Covid-19 ierobežojumu apstākļos. Jauniešu jautājumi, problēmsituācijas, emocijas ir bijušas nevienkāršas vienmēr. Interesanti, ka uz kopējā apokaliptiskā pandēmijas fona, katra indivīda dzīve turpina notikt. Esmu pateicīga Alisei, Grētai, Klāvam un Tomam par uzticēšanos mūsu radošajai komandai.”

“Mums visiem ir vajadzīga sabiedrība. Līdzīgi kā filmas varoņi, arī katrs no mums alkst satikties ar draugiem, doties ciemos un kopā pavadīt laiku. Esam katrs tik dažādi un tomēr – ļoti līdzīgi savās cilvēciskajās vajadzībās,” ir pārliecināts filmas operators Nauris Zeltiņš.

“Ir atšķirība, vai tu esi viens, vai tu esi vienatnē, vai tu esi vientuļš. Un, man liekas, ir ļoti svarīgi iemācīties būt vienatnē, bet nejusties vientuļam,” norādīja viena no filmas varonēm Alise.

“Filma “Vienam?” ir mūsu radošās komandas brīvprātīgs veikums, lai izgaismotu Covid-19 pandēmijas ietekmi uz vienu no visvairāk skartajām sabiedrības grupām – jauniešiem. Lai gan filmas veidošanai neizdevās iegūt finansējumu, mums šķita ļoti svarīgi sekot impulsam un radīt šo filmu,” uzsvēra filmas producents Vilis Brūveris.

Filmu “Vienam?” veidojusi radošā komanda trīs cilvēku sastāvā – Helēna Zīlīte, Nauris Zeltiņš un Vilis Brūveris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti