VIDEO: Iepazīsti jauniešu seriāla «16+» galvenos varoņus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau piektdien 21.septembrī tiks publicētas LTV jauniešu seriāla “16+” pirmās sērijas. Tā stāsta centrā ir četru draugu kompānija – Māra, Mārtiņš, Edgars un Pauls, kuri mācās vienā klasē. Sākoties jaunajam mācību gadam, klasei pievienojas divas meitenes – Laura un Amanda, kuru ierašanās un attieksme sašķoba it kā stabilo draudzību.

Sākas notikumu virkne, kurā tiek ierauti visi, un ir skaidrs, ka neviens no jauniešiem bez draugu palīdzības pats no tās tik viegli ārā netiks. Seriāla “Youtube” vietnē un sabiedrisko mediju atskaņotājā “REplay.lv” publicētas galveno varoņu vizītkartes, kurās skatītāji var gūt priekšstatu par tēlu raksturiem. 

Tā, piemēram, Amanda sevi raksturo kā tādu, kas baidās pieķerties cilvēkiem: "Vienīgo bildi ar mammu un tēti es saplēsu, kad bēgu projām no saviem pirmajiem audžuvecākiem. Pēc tam es esmu bēgusi no skolām, policijas, apsargiem, principā no visiem, kam ir kājas un kas var paskriet." Dzīve meiteni nav lutinājusi, un vienīgais, kam viņa šobrīd ir pieķērusies, ir pašreizējais draugs Gatis. 

Edgara nākotni lielākoties plānojuši vecāki. Viņš par sevi stāsta: “Kad biju sīks, gribēju kļūt par bagātu un slavenu dziedātāju. Labi, to gribēja mana mamma. Tagad laiki ir mainījušies, un tētis grib, lai es kļūstu par juristu.” Taču pats puisis pēc vidusskolas pabeigšanas sapņo paņemt brīvu gadu un aizbraukt paceļot uz Ameriku.

Laura uzskata, ka īstā dzīve sāksies vien pēc vidusskolas, un par savas dzīves prioritātēm izvirzījusi divas – pabeigt vidusskolu un saglabāt reputāciju. “Jo viens nepareizs solis internetā, un tu jau esi visu apsmiekls,” viņa saka.

Mārtiņš pret vidusskolu izturas stoiski – tā vienkārši ir, un neko tur nevar padarīt. Viņš uzsver, ka dzīvojam vienreiz un ka viss atkarīgs no cilvēka attieksmes. Domājot par nākotni, puisis rausta plecus un atbild ironiski: “Ziniet, es gribētu būt pirmais cilvēks pasaulē, kurš robotu putekļu sūcēju pajūgā apbrauc apkārt zemeslodei, tāpēc var gadīties, ka rīt skolā nebūšu.”

Pauls atzīst, ka tiek uzskatīts par klases dīvaini, jo viņš ir kluss un ne vienmēr pašpārliecināts. Brīvajā laikā viņš nododas datorspēlēm.

Māra nāk no šķirtas ģimenes un lielākoties puišiem ir savējā; tikai ar Edgaru viņas attiecības ir citādākas. Māra gluži kā hroniste perfekti atceras četrotnes draudzības sākumus.  “Paulu, liekas, es vispār pazīstu jau kopš bērnudārza, un Mārtiņš man ir tāds kā tāds vecākais brālis un labākā draudzene reizē, bet Edgars. Ar viņu ir citādāk. Es joprojām gaidu, kad viņš pieaugs. Tagad es jūtu, ka viss sāk mainīties," viņa stāsta.

Seriālā galvenās lomas atveido jaunieši bez iepriekšējas pieredzes aktiera darbā – Grieta Sipeniece, radio "Pieci.lv" balss Aleksis Vilciņš, Augusts Barkovskis, Helēna Kuple, Kristaps Brēmers un Annija Ūsīte. Ar aktieriem strādāja režisors Uldis Cipsts, kurš iepriekš Latvijas Televīzijā veidojis seriālu “Savējie”, īstenojis citus TV seriālu projektus Latvijā, kā arī aktīvi darbojies Krievijas seriālu tirgū.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti