VIDEO: Dokumentālās filmas «Iemesti pasaulē» treileris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

22.augustā notiks filmas pirmais seanss kinoteātrī “Splendid Palace”, savukārt no 24.augusta “Iemesti pasaulē” būs skatāma arī kinoteātros “Kino Citadele”, “Cinamon”, “KSuns” un Latvijas reģionos. 

Filmas veidotāji un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs 24.augustā arī aicina uz filmas īpašo seansu kinoteātrī “Kino Citadele” ar autoru piedalīšanos, informēja Jura Podnieka studijas pārstāve Marta Kontiņa. 

Dokumentālajā filmā “Iemesti pasaulē”, kas stāsta par latviešu trimdas mākslinieku Imantu Tilleru, skatītājam būs iespēja redzēt gan unikālo mākslas tapšanas procesu mākslinieka darbnīcā Austrālijā (mākslinieks savus darbus veido, izmantojot nelielus ar audeklu apvilktus taisnstūra kartonus, no kuriem tiek salikti bieži vien izmēros iespaidīgi darbi), gan sekot līdzi viņam dažādos mākslas notikumos. 

Dokumentālā filma veidota Jura Podnieka studijā. Režisore Antra Cilinska, operatori Roberts Mortons (Austrālija) un Andrejs Verhoustinskis, montāžas režisore Sandra Alksne un Antra Cilinska, komponists Kārlis Auzāns, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, pēcapstrāde Mārtiņš Jurēvics, Oskars Morozs un Andris Zemītis. 

Līdz 30. septembrim Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiek arī vērienīga Imanta Tillera personālizstāde "Ceļojums uz nekurieni".
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti