Venēcijas «Zelta lauva» tiek zviedru režisoram Rojam Andersonam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

71. Venēcijas kinofestivāla galveno balvu "Zelta lauvu" par filmu "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" sestdien, 6.septembrī, saņēma zviedru režisors Rojs Andersons.

Viens no labākajiem mūsdienu zviedru režisoriem Rojs Andersons (1943) savā dzimtenē un ārpus tās ir pazīstams ar eksperimentālo kino, kas galvenokārt koncentrējas uz sadzīviskām, līdz absurdam novestām situācijām.

Lai gan pirmie ieraksti Roja Andersona filmogrāfijā datējami ar 1960.gadu beigām, līdz šim režisora saņemto balvu saraksts ir palicis praktiski tukšs. Viņš saņēmis vien Stiga Dagermana balvu 2000.gadā. 

"A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" ir Andersona "dzīves" triloģijas pēdējā filma. Pirmās divas - „Dziesmas no otrā stāva” (2000) un „Tu, kas dzīvo” (2007).

"Sudraba lauvu" kā labākais režisors festivālā Venēcijā ieguva krievu režisors Andrejs Končalovskis par filmu "Belye nochi pochtalona Alekseya Tryapitsyna" (Pastnieka baltās naktis), bet lielā žūrijas balva tika piešķirta Džošua Openhaimeram par filmu "The Look of Silence".

Labāko aktieru godā apbalvošanas ceremonijā tika Saverio Kostanco filmas "Hungry Hearts" lomu izpildītāji - Alba Rorvahere un Adams Draivers.

Jau vēstīts, ka pasaules senākajā filmu festivālā šogad par "Zelta lauvas" apbalvojumu cīnījās 20 filmas. Festivāla žūriju vadīja franču filmu komponists Aleksandrs Deplā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti