Venēcijas kinofestivāla žūrijas vadītājs slavē režisoru veikumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Venēcijas kinofestivāla žūrijas vadītājs – pazīstamais Meksikas režisors Giljermo del Toro - pasākuma atklāšanas ceremonijā slavēja konkursa programmā iekļauto filmu kvalitāti. Viņš arī solīja atbalstīt sieviešu plašāku līdzdalību kinoindustrijā.  

 “Es un pārējie 8 žūrijas locekļi, visticamāk, pārstāsim sarunāties viens ar otru, tāpēc ka izvēle šajā gadā ir neticami bagāta un filmas ir spēcīgas,” sacīja del Toro.

“Mūsu uzdevums nav viegls, taču mēs, līdzīgi kā akušieri, atklāsim jaunas dzīves kino pasaulē. Un es zinu, ka no visiem festivāliem pasaulē Venēcija ir viena no retajām, kas var izmainīt režisora karjeru,”  pauda del Toro.

Toro arī solīja atbalstīt sievietes – filmu veidotājas un panākt, lai jau 2020. gadā konkursā tiktu nodrošināta dzimumu paritāte.

Viņš uzsvēra, ka tā ir laikmeta iezīme, nevis mākslīgu kvotu noteikšana.  

Neilgi pēc intervijas Venēcijā notika tradicionālais kinoindustrijas pārstāvju gājiens pa sarkano paklāju, bet vēlāk žūrija un citi interesenti noskatījās režisora Deimiena Šazela jaunāko darbu “First Man”, kas vēsta par leģendāro astronautu Nīlu Ārmstrongu.

Uz galveno festivāla balvu – Zelta lauvu – pretendēs 21 lente, un kino kritiķi kā iespējamos favorītus min režisoru Džoela un Ītana Koenu vesternu “The Ballad of Buster Scruggs”, Alfonso Kuarona ģimenes sāgu “Roma” un Lukas Gvadanjīno septiņdesmito gadu itāliešu šausmu filmas “Suspiria” jauno versiju.

Jau iepriekš bija zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu saņems slavenais kanādiešu režisors Deivids Kronenbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti