Venēcijas kinofestivālā triumfē dokumentālā filma «Sacro GRA»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

70.Starptautiskā Venēcijas kinofestivāla galveno balvu „Zelta Lauva” sestdienas vakarā saņēma dokumentālā filma „Sacro GRA” (Itālija, Francija), sagādājot pārsteigumu ne tikai tās režisoram Džanfranko Rosi, bet arī kritiķiem.

„Nekad nebūtu noticējis, ka dokumentāla filma uzvarēs Venēcijas kinofestivālā,” saņemot balvu, atzinās Rosi.

Filma „Sacro GRA” (Svētais Romas apvedceļš) ir stāsts par Romas automaģistrāles un līdzās tai mītošo cilvēku ikdienu. Filmēšana ilgusi gandrīz divus gadus.

Sudraba Lauvu kā labākais režisors ieguva Aleksandros Avranoss par filmu „Mis Vardarbība”.

Žūrijas lielā balva ceremonijā Venēcijā tika pasniegta taivāniešu režisoram Cai Minīanam par filmu „Klaiņojošie suņi” (Jiaoyou), kurā stāstīts par kāda Taipejas bezpajumtnieka un viņa divu bērnu dzīvi.

Balvu „Coppa Volpi” kā labākais aktieris ieguva Temiss Panū par lomu filmā „Mis Vardarbība”, bet Elena Kota tika atzīta par labāko aktrisi par lomu Emmas Dantes filmā „Iela Palermo”.

Marčelo Mastrojāni balvu, kas tiek piešķirta labākajam jaunajam aktierim, saņēma 16 gadus vecais Tai Šeridans par lomu filmā „Džo”.

Konkursā „Horizonti” uzvarēja filmas „Klusā daba” veidotājs Uberto Pazolīni, bet par labākā scenārija autoriem tika atzīti filmas "Filomena" scenāristi Stīvs Kūgans un Džefs Poups.

Venēcijas kinofestivāls norisinājās no 28.augusta līdz 7.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti