Venēcijas kinofestivāla mūža ieguldījuma balva piešķirta Pedro Almodovaram

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izcilajam spāņu kinorežisoram Pedro Almodovaram piešķirta 76. Venēcijas kinofestivāla Zelta lauva par mūža ieguldījumu, festivāla atklāšanas dienā, 28. augustā, pavēstīja festivāla rīkotāji.

No visas sirds izsakot pateicību par balvas piešķiršanu, Almodovars atzina, ka ar Venēciju viņam saistās labas atmiņas. Viņa pirmā starptautiskā debija notikusi tieši Venēcijā 1983. gadā ar filmu "Entre tinieblas". Tā bijusi pirmā reize, kad viņa filma ceļojusi ārpus Spānijas, pirmās "starptautiskās kristības" un "brīnišķīga pieredze".

Tāpat Almodovars pajokoja, ka šī Lauva kļūs par viņa mājdzīvnieku līdzās diviem kaķiem, ar kuriem viņš dzīvo.

76. Venēcijas kinofestivāls norisinās no 28. augusta līdz 7. septembrī. Festivālu atklās godalgotā japāņu režisora Hirokadzu Koreedas jaunākā filma “Patiesība” (La vérité, 2019), kurā lomas atveido izcili aktieri - Katrīna Denēva, Žiljeta Binoša, Ītans Houks, Ludivina Sanjē.

Par Vernēcijas kinofestivāla Zelta lauvām šogad sacentīsies 21 filma. Starp konkursa programmā iekļautajiem kino darbiem ir Stīvena Soderberga, Roja Andersona, Romāna Polanska un vairāku citu pazīstamu meistaru filmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti