Venēcijas kinofestivāla galveno balvu iegūst Venecuēlas režisora filma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Venēcijas kinofestivāla galveno balvu "Zelta lauva" ieguvusi Venecuēlas režisora Lorenso Vigasa debijas filma "Desde Alla" ("No tālienes"), kas ir stāsts par apspiestu geju mīlestību.

Balvu "Sudraba lauva" kā labākais režisors saņēma Argentīnas režisors Pablo Trapero par filmu "El Clan" ("Klans"). Savukārt žūrijas Lielā balva tika piešķirta amerikāņu režisoru Čārlija Kaufmana un Djūka Džonsona animācijas filmai "Anomalisa".

Volpi kausu kā labākais aktieris saņēma Francijas aktieris Fabriss Lučini par lomu Kristiāna Vensāna filmā "L'Hermine." ("Sermulis"). Volpi kausu kā labākā aktrise saņēma Itālijas aktrise Valērija Golīno par lomu Džuzepes Gaudino filmā "Per amor vostro" ("Par tavu mīlestību").

Marčello Mastrojanni balva labākā aktiera iesācēja kategorijā tika piešķirta Abrahamam Atam par lomu Kerija Fukunagas kara drāmā "Beasts of no Nation" ("Briesmoņi bez valsts").

Žūrijas īpašo balvu ieguva Turcijas režisora Emina Alpera filma "Abluka" ("Blokāde"). Balva par labāko scenāriju tika piešķirta Kristiānam Vensānam par filmu "L'Hermine." ("Sermulis").

Venēcijas kinofestivāls norisinājās no 2. līdz 12.septembrim, un tas notika 72.reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti