Velta Skurstene: Jo vairāk darba, jo lielāks spars dzīvot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Jo man vairāk darba, jo man lielāks spars dzīvot un darboties,” – tā pēc filmas „Džimlai Rūdi rallallā!” pirmizrādes Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” atzīst aktrise Velta Skurstene, runājot par vecajiem aktieriem, kuri, pēc aktrises domām, diemžēl nav vajadzīgi.

Mēs neesam diemžēl vajadzīgi,” par veco aktieru šā brīža situāciju saka Velta Skurstene. „Tas, ka mēs bijām aizņemti šai filmā, tas palīdz dzīvot. Tas nozīmē būt vajadzīgai. Un jebkurā dzīves situācijā ir svarīgi būt vajadzīgai un pa dzīvi iet paceltu galvu, nevis vaimanāt.”

Pēc aktrises domām, ja neko nedara, tad sāk domāt par savām vainām un kaitēm, tomēr Velta Skurstene atzīst, ka pēdējā laikā iznācis gan nedaudz padarboties. Tagad būšot Lailas Purmalietes programma „Sievietes, sievietes!”, kurā būšot aizņemta arī Skurstene.

Jo man vairāk darba, jo man lielāks spars dzīvot un darboties,” uzsver aktrise.

Arī aktrise Baiba Indriksone piekrīt, ka vecam cilvēkam nepieciešami pienākumi ārpus ģimenes un mājām.

Kad tevi izrauj no parastās ikdienas, kad tevi pieceļ no gultas un kad tev kaut kur jābrauc, kaut kur jābūt precīzi sešos vai septiņos no rīta, tas dod lielu impulsu dzīvei, sevišķi ļauj pārliecināties, ka tu kaut ko vēl vari,” saka Baiba Indriksone, atceroties, ka pirms pāris gadiem staigājusi ar spieķi, tāpēc režisors jautājis, vai aktrise varēšot paskriet. Baiba Indriksone atbildējusi, ka varēšot.

Tāpat aktrise izceļ aktieru lielo kopības sajūtu, piedaloties filmā „Džimlai Rūdi rallallā!”, un izsaka cerību – kaut nu šī lielā kopības sajūta filmā būtu sajūtama!

Fragments no filmas "Džimlai Rūdi rallallā!"
00:00 / 01:31
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti