«Variety» slavē filmu «Modris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izdevumā "Variety" publicētajā recenzijā slavēta filmas “Modris” režisora spēja kino valodā uzdot būtiskus jautājumus. Jura Kursieša debijas filma turklāt salīdzināta ar slavenu režisoru agrīno veikumu kinomākslā.

“Savā pirmajā filmā Juris Kursietis parāda milzīgu empātiju pret filmas varoni,” par filmu “Modris” raksta ietekmīgais ASV kino žurnāls “Variety”, salīdzinot Jura Kursieša debijas filmu ar agrīnajiem beļģu režisoru brāļu Dardēnu darbiem. “Labo un ļauno kino attēlot ir viegli, grūti parādīt apātiju”.

“Variety” īpaši atzīmē Kristera Pikšas spēli filmā, salīdzinot neprofesionālo aktieri ar Rainera Vernera Fasbindera iecienīto Gotfrīdu Džonu jaunībā. “Pikšas asie sejas vaibsti jau iezīmē pieauguša cilvēka skarbumu, bet viņa uzvedība un ķermeņa valoda pieder tīnim, kurš jūtas apmaldījies un joprojām pa dzīvi pārvietojas tādā kā miega stāvoklī, kur atbildība par savu rīcību vēl nav iestājusies,” Modra lomas atveidotāju raksturo “Variety”.

“Nav nepieciešams profesionāls psihologs, lai secinātu, kas trūkst Modra dzīvē: vientuļās mātes uzaudzinātajam, samērā kārtīgajam jaunietim tūkst pozitīva tēla, kam līdzināties,” žurnāls raksta arī par filmas vēstījumu. “Audzināšanā dažreiz ir labāk ļaut bērnam pašam pieskarties karstai plītij, lai ļautu apdedzināties. Bet, kā redzams filmā, šāda “skarbā mīlestība” var radīt nopietnas sekas.”

“Kursietis nepiedāvā atbildes, bet viņš paveicis apbrīnojamu darbu, uzdodot jautājumus.” Recenzijas noslēgumā tās autors norāda uz filmas spēju uzrunāt auditoriju visā pasaulē: “filmas “Modris” stāstu būtu viegli pārnest uz jebkuru ASV vidienes pilsētu, kur vecāki un sistēma pusaudžus bieži vien uzlūko līdzīgi”.

Kā iepriekš vēstīts, režisora Jura Kursieša debijas filma "Modris" Sansebastjanas Starptautiskajā filmu festivālā Spānijā saņēma žūrijas "Īpašās atzinības" balvu.

Filmu “Modris” kinoteātros Latvijā sāks rādīt no 24. oktobra. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti