Vairākos starptautiskos filmu festivālos izrādīs Sīmaņa «Escaping Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šoruden vairākos starptautiskos filmu festivālos tiks izrādīta režisora Dāvja Sīmaņa filma "Escaping Riga", kas tapusi filmu studijā "Mistrus Media" un savu pirmizrādi piedzīvoja 2014.gada aprīlī.

"Escaping Riga" tiks demonstrēta Sanpaulu starptautiskajā filmu festivālā Brazīlijā, Lībekā notiekošajā Baltijas jūras valstu filmu festivālā, Tallinas "Black Nights" filmu festivālā un Minskas starptautiskajā filmu festivālā "Listapad", informēja filmas producente Madara Kalniņa.

Tāpat filma ceļos uz Poliju, kur savu kinematogrāfisko kvalitāšu dēļ to rādīs starptautiskajā kinematogrāfijas festivālā "Camerimage", bet jau gada nogalē "Escaping Riga" dosies uz Teherānu, lai piedalītos starptautiskajā Irānas dokumentālo filmu festivālā "Cinema Vérité".

Sīmaņa filma "Escaping Riga" ir dokumentālos notikumos balstīts stāsts par divām izcilām 20.gadsimta personībām - kinorežisoru Sergeju Eizenšteinu un filosofu Jesaju Berlinu, kas abi dzimuši un bērnību pavadījuši Rīgā. Izsekojot abu varoņu dzīves gaitām uz 20.gadsimta pirmās puses dramatisko notikumu fona, filma stāsta, kā viens no viņiem kļūst par izcilāko savas paaudzes kinorežisoru totalitārajā Padomju Savienībā, bet otrs par izcilāko savas paaudzes domātāju liberālajā Lielbritānijā.

Pagājušā gada nogalē filma piedzīvoja starptautisko pirmizrādi Amsterdamā pasaules lielākajā un nozīmīgākajā dokumentālo filmu festivālā IDFA un Kopenhāgenas starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā "CPH:DOX".

Gada laikā "Escaping Riga" izrādīta daudzos festivālos Eiropā un pasaulē. 2015.gadā Starptautiskajā vēsturisko dokumentālo filmu festivālā, kas notika Kijevā, filma ieguva "Grand Prix".

Filmu studijas "Mistrus Media" producents Gints Grūbe minēja, ka "Escaping Riga" ir sasniegusi vislielāko starptautisko auditoriju, parādot neparastu kinematogrāfisku rokrakstu un izstāstot arī unikālu Latvijas vēstures lappusi.

Patlaban Sīmanis filmu studijā "Mistrus Media" ir sācis darbu pie vēsturiskās spēlfilmas "Puika ar suni" sagatavošanas. Filma vēstīs par notikumiem Latvijā Otrā pasaules kara laikā Rīgā, kad Žanis Lipke kopā ar saviem ģimenes locekļiem no nāves izglāba vairāk nekā 50 cilvēkus. Topošā filma ir ļoti būtiska Latvijas sabiedrībai, jo sevišķi šobrīd, kad Krievijas propaganda regulāri apmelo Latviju fašisma atdzimšanā. Šoreiz Sīmaņa iecere ir parādīt sarežģītu vēstures laikmetu no pusaudža redzes viedokļa, klāstīja Grūbe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti