Rīta Panorāma

Intervija ar Viktoru Valaini

Rīta Panorāma

Martas Ritovas un bērnu grupas "Rasa" kopdarbs albums "Draugu noslēpumi"

Intervija ar Kseniju Ohapkinu

Vairākos kinoteātros Rīgā būs skatāma godalgotā filma «Nemirstīgie»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā iekļautā režisores Ksenijas Ohapkinas godalgotā filma “Nemirstīgie” 23. oktobrī piedzīvojusi Latvijas pirmizrādi. No 28. oktobra tā būs skatāma vairākos kinoteātros Rīgā – tai skaitā 4. novembrī kinoteātra “Splendid Palace” Lielajā zālē.

Dokumentālā filma “Nemirstīgie” savā kategorijā starptautiskajā Karlovi Varu kino festivālā saņēmusi labākās filmas godalgu – "Kristāla globusu". Savukārt Rīgā tā iekļauta Riga IFF apakšprogrammā "Artdocfest". Kurators Vitālijs Manskis apakšprogrammu veidojis no filmām, kuras nekad netiktu demonstrētas Krievijā.

Filma “Nemirstīgie” uzņemta Krievijas ziemeļos, industriālajā Apatītu pilsētā, kas izaugusi no kādreizējās Gulaga nometnes. Tā demonstrē, kā turienes iedzīvotāji labprātīgi kļūst par skrūvītēm Krievijas ideoloģijas mašinērijā.

Režisore Ksenija Ohapkina no Sanktpēterburgas, Krievijas, veidojot filmu sadarbojusies ar Igaunijas un Latvijas producentiem. Latviju filmas komandā pārstāvēja kopproducents Uldis Cekulis, scenārija līdzautors Pauls Bankovskis, kā arī vairāki citi kinomākslinieki.

Pati Ksenija Ohapkina stāsta, ka viņas mērķis bijis atklāt mehānismu, kas cilvēkus brīvprātīgi spēj pārvērst par pazemīgiem radījumiem bez savas identitātes, kas uzticīgi kalpo sistēmai un nespēj novērtēt savas individuālās dzīves vērtību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti