Vairākās valstīs uzņems Aigara Graubas komēdijas «Circenīša Ziemassvētki» lokalizētās versijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Uzņēmums "Sony Pictures International Productions" ir iegādājies tiesības vairākās pasaules valstīs filmēt vietējo versiju Aigara Graubas ģimenes komēdijai "Circenīša Ziemassvētki", kas starptautiskajā vidē tiek izplatīta ar nosaukumu "Accidental Santa". Tiesības iegādātas filmas veidošanai Ziemeļamerikā, Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Meksikā un Brazīlijā, informēja Nacionālā kino centra pārstāvji.

Filma "Circenīša Ziemassvētki" veidota filmu studijā "Grauba" un pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2022. gada decembrī. Filmas notikumu centrā ir no cietuma izbēgušais Bruno Circenis, kurš atrod perfektu maskēšanās iespēju – pārģērbjas Ziemassvētku vecīša kostīmā. Tas notiek tieši Ziemassvētku vakarā, un bērni, kuri domā, ka Bruno ir īstais vecītis, iesaista viņu savā slepenajā ģimenes glābšanas plānā.

Filmas "Circenīša Ziemassvētki" / "Accidental Santa" starptautiskās izplatīšanas un "rimeika" tiesības pārstāv Londonas aģentūra "Canoe Film", kas februāra beigās uzsāka filmas pārdošanu Eiropas filmu tirgū Berlīnē.

"Fakts, ka ievērojama starptautiska kompānija, ko asociējam  ar Holivudas filmu industriju, iegādājusies Latvijas filmas "rimeika" (atkārtotas ekranizācijas) tiesības, vērtējams kā unikāls – līdz šim Latvijas kino pieredzē šāda notikuma nav bijis. Latvijā laiku pa laikam runājam par scenāristu krīzi un trūkumu, tāpēc jo būtiskāka ir šāda starptautiska atzinība tieši filmas scenārijam, stāstam. Šis fakts liecina, ka Aigara Graubas radītajā ģimenes Ziemassvētku komēdijā ir saskatīts liels komerciāls potenciāls, ne velti kompānija "Sony" gatavojas filmas stāstu ekranizēt plašai auditorijai dažādās pasaules valstīs," komentēja Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Filmas režisors un scenārija autors Aigars Grauba teica: "Man kā režisoram un scenāristam vislielākais prieks ir dzirdēt skatītāju smieklus un redzēt, kā viņi līdzpārdzīvo manam stāstam. Esmu sajūsmā, ka "Sony" sniegs daudz lielākai auditorijai iespēju piedalīties šajā svētku piedzīvojumā, dāvājot cilvēkiem visā pasaulē "Circenīša Ziemassvētku" brīnumu." 

Kompānijas "Sony Pictures International Productions" viceprezidents un radošais producents Šebnems Askins (Shebnem Askin) atklāja: "Jau kopš brīža, kad dzirdējām par Aigara Graubas komēdiju "Circenīša Ziemassvētki", mēs sapratām, ka tā ir īpaša filma. Mēs meklējam unikālus darbus, kas būtu piemēroti adaptācijai citur pasaulē un uzskatām, ka Graubas kases grāvējs ir ideāli piemērots šim nolūkam."

Filmā lomas atveido Kaspars Kārkliņš, Jānis Vimba, Inga Tropa, Jēkabs Reinis, Marija Grauba un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti