Vairākas festivāla «Baltijas pērle» filmas iekļauj kinoteātra «Splendid Palace» repertuārā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ņemot vērā festivāla “Baltijas Pērle” skatītāju interesi par rādītajām filmām, no 28.septembra kinoteātris “Splendid Palace” savā ikdienas repertuārā iekļāvis vairākas filmas, informēja kinoteātrī.

No piektdienas, 28.septembra, kinoteātrī būs iespēja noskatīties režisora Benuā Žako izsmalcināto drāmu “Eva”, kas stāsta par jaunu, daudzsološu rakstnieku, kura radošums balstīts kādā noslēpumā. Nejauša tikšanās ar liktenīgo sievieti kļūst par sākumu nežēlīgai, netiklai divkaujai.

Tāpat no 28.septembra skatītāji redzēs arī Terija Giljama ekstravaganto filmu “Cilvēks, kas nogalināja Donu Kihotu”. Režisors ir uzņēmis spēcīgu postmodernu filmu par gaistošo kino maģiju, par neatgriezeniski zaudēto naivumu, par dižā laikmeta norietu. Režisora intelektuālās spēles, viņa bagātā fantāzija un individualitāte izpaužas katrā šī daudzslāņainā darba kadrā.

No 5.oktobra kinoteātris uzsāks demonstrēt Kirila Serebreņņikova filmu “Vasara”, kas izpelnījusies nomināciju Kannu kinofestivāla balvai “Zelta palmas zars”. Filma stāsta par jaunu mūziķu attiecībām tālajā 1980.gadā.

No 12.oktobra kinoteātrī būs iespēja noskatīties režisores Klēras Denī filma “Vīrieši viņas dzīvē” ar Žiljetu Binošu galvenajā lomā. Šī Francijas un Beļģijas 2017.gada komēdija viegli un gaisīgi stāsta par vilšanos un mīlestības meklējumiem.

Novembrī kinoteātra repertuāru papildinās divas festivāla filmas. No 16.novembra skatītāji varēs novērtēt režisora Pola Dano filmu “Mežonīgā dzīve” ar Džeiku Džilenholu un Keriju Maliganu galvenajās lomās. Savukārt Larsa Fon Trīra “Zelta palmas zaram” nominēto, skandalozo filmu “Māja, ko uzcēla Džeks” kinoteātrī redzēsim no 30.novembra. 

Savu 95. jubilejas gadu kinoteātris "Splendid Palace" noslēgs, decembrī demonstrējot Kannu kinofestivāla balvas nominācijā “Labākais režisors” ieguvēja Pāvela Pavļikovska kinematogrāfisko poēmu par mīlestību “Aukstais karš”.

Arī nākamā gada sākumā kinoteātra repertuārā redzēsim festivālā iepazītu filmu – režisora Asgara Farhadi “Visiem zināms”, kas pulcē spožu pazīstamu aktieru ansambli, tai skaitā Havjēru Bardemu un Penelopi Krusu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti