Kultūras ziņas

Sākas "Rīgas laika" festivāls

Kultūras ziņas

Autožurnālists Pauls Timrots sāk režisora gaitas

Latvijas kino veidotāji paraksta petīciju

Vairāk nekā 80 Latvijas kino veidotāji paraksta petīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vairāk nekā 80 kino nozares pārstāvju parakstījuši petīciju, kuru nosaukuši arī par sveicienu Valsts svētkos. Petīcija adresēta politiķiem.

Petīcijā kino jomas pārstāvji pauž satraukumu par pēdējā laikā vērojamo politiķu vēlmi politizēt finansējuma sadali kino jomā.

Petīcijas autori uzsver, ka valsts finansējuma piešķiršanai jānotiek tikai tiesiskā un atklātā veidā, un ar vienādiem noteikumiem visiem kino jomā strādājošajiem, tas nozīmē, caur atklātu konkursu, ar skaidriem finansējuma piešķiršanas kritērijiem un procedūru, ar profesionālu un neatkarīgu vērtēšanas komisiju, skaidriem izpildes termiņiem.

Petīcijā norādīts, ka veids, kādā finansējumu saņem filma „Dvēseļu putenis" ir korupciju veicinošs.

Kino nozares pārstāvji saka:

Tā ir morāli paradoksāla situācija, kad slēpjoties aiz vārdiem "patriotisms" un "Latvijas valstiskuma vērtības", tiek vienlaicīgi izvēlēta finansēšanas procedūra, kas šīs vērtības apdraud un grauj. Atgriešanās pie padomju "blata" metodēm, diskreditē visus centienus izveidot Latvijā tiesisku un demokrātisku sabiedrību."

Petīciju parakstījuši Gatis Šmits, Jānis Nords, Viesturs Kairišs, Laila Pakalniņa, Dāvis Sīmanis un vēl 80 citi kino profesionāļi – režisori, operatori, aktieri, producenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti