Vai skatītājs var uzticēties kinorežisoram? Festivāla «Lampa» saruna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

20. augustā no pulksten 15.30 līdz 16.30 tiešraidē iespējams sekot līdzi sarunu festivāla "Lampa" sarunai "Vai skatītājs var uzticēties kinorežisoram?".

Viltus ziņu un pretrunīgu faktu laikmets arī kinoskatītājus nostāda sarežģītā situācijā. Mēdz teikt, ka kino vienmēr ir mānīšanās māksla, tomēr, cik tālu var iet "mākslas vārdā” un kurā brīdī izdomājumi sāk kaitēt filmai, skatītājam vai sabiedrībai? Vai "ētiski” un "neētiski” arī ir mākslas kritērijs? Vai skatītājam jāzina, kas noticis aizkadrā, un vai tāda zināšana var mainīt filmas vērtību vai kvalitātes?

Diskusiju vada portāla "Kino Raksti" līdzredaktore Elīna Reitere. Piedalās – Krista Burāne, pilsoniski aktīva teātra un kino režisore, kura veido sociāli un politiski aktuālus mākslas darbus;  sabiedriskā aktīviste, feministe, režisore un publiciste Alise Zariņa; kinorežisors Ivars Zviedris un kinorežisors, publicists Žulijens Nuhums Kulibali.

KONTEKSTS:

Sarunu festivāls “Lampa” ar virstēmu “Cieņa” šogad notiks 20. un 21. augustā, un tā programmā gaidāmi vairāk nekā 200 pasākumi par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām: gan praktiskām, gan filozofiskām, globālām un Latvijai specifiskām. Norisēm būs iespējams pievienoties klātienē Cēsu pilsētvidē vai tiešsaistē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti