Uzsākta filmas «Reiz Rēzeknē» uzņemšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jūlija pēdējā nedēļā aizvadīti Rēzeknes pilsētas svētki, kuru laikā Latvijas un Krievijas apvienotā mākslinieku grupa veiksmīgi uzsākusi uzņemt īsmetrāžas mākslas filmu “Reiz Rēzeknē”.

Filma ir mūsdienu piedzīvojumu komēdija, kura pilnībā tiks uzfilmēta 2016.gada augustā, lai jau nākošgad filma ar savu pirmizrādi varētu startēt kinofestivālā “Open Place”.

Scenārija autors ir Krievijas scenārists Viktors Pipā, kuram bija iespēja iepriekš izbaudīt Rēzeknes pilsētas ielas, būves, zaļas un atpūtas zonas, lai iejustos rēzekniešu atmosfērā un maksimāli ticami nodotu sajūtas un emocijas gan filmas personāžiem, gan filmas skatītājiem. Filmas producents Sergejs Novožilovs šogad jau ceturto reizi Latgales Vēstniecībā “Gors” telpās organizē kinofestivālu “Open Place”, viņš ir pieaicinājis profesionālo režisoru no Maskavas - Aleksandru Baršaku - un atzīst, ka šis darbs ļaus apvienoties divu valstu aktieriem un talantīgajiem cilvēkiem, lai rezultātā sanāktu labs un draudzīgs kopdarbs.

Filmas tehnisko nodrošinājumu veic profesionālā filmēšanas komanda no Rīgas, kuru vada pieredzējušais operators Aleksandrs Grebņevs. Viņu varēja pamanīt un sadzirdēt Rēzeknes pilsētas svētkos 29.jūlijā, kad pie Pilskalna, kur notika Viduslaiku programma, tika filmēta viena no epizodēm, bet lielas pasākuma apmeklētāju uzmanības dēļ operatoram nācās cilvēkiem aizrādīt neskatīties kamerā. Tas viss bija nepieciešams tāpēc, lai maksimāli rādītu ticamības efektu.

Aktieri filmas galvenajām lomām rūpīgi tika atlasīti, ņemot vērā tēlu raksturojumus. Starp tiem pazīstamais kinoaktieris Arnis Līcītis, arī šarmantais Andris Bulis, neatkārtojamie Dailes teātra aktieri Sarmīte Rubule, kā arī rēzekniešiem jau pazīstamais Edijs Zalaks, kurš 2015.gada teātra-studijas „Joriks” izrādē „Dons Kihots” nepārspējami notēloja savu lomu.  Starp Krievijas aktieriem filmā ir iesaistīta harismātiskā Jelizaveta Arzamasova, kolorītais Maksims Kolosovs un pats filmas scenārija autors - Viktors Pipā.

Bez šaubām, filmas uzņemšanā būs iesaistīti arī citi aktieri, kuri spēlēs otrā plāna lomas. Šie aktieri atrasti tepat, Rēzeknē. Tāpat neiztikt arī bez tiem, kuri palīdz veidot filmu interesantu un aizraujošu. Par to rūpējās mākslinieces Viktorija Zaiceva un Paraskēva Deikina.

Tradicionāli pirms filmas veidošanas, uzfilmējot filmas pirmos kadrus, tiek sists šķīvis, uz kura pirms tam tiek uzrakstīti visas komandas vārdi un uzvārdi. Arī šoreiz, pieturoties šai tradīcijai, suta šķīvi ar mērķi, lai filma izdotos. Taču, pirms sasist šķīvi, režisors Aleksandrs Baršaks teica, ka kaut kas līdzīgs šeit notiek pirmo reizi, jo „mazā Rēzekne debitē lielajā kinematogrāfā vai lielā Rēzekne mazā kinematogrāfā”, un komandai, kas šādā sastāvā nekad nav darbojusies, ir pagodinājums uzsākt filmas “Reiz Rēzeknē” uzņemšanas procesu. Vēl režisors atzīmējis, ka viss būs ļoti aizkustinoši, filma būs piepildīta ar mīlestību, tā  tiks uzfilmēta ļoti ātri un lēti.

Atliek vien cerēt, ka filma tiešām izdosies,  ka tā sekmīgi piedzīvos savu pirmizrādi Rēzeknē, lai startētu citu valstu kinofestivālos un popularizētu Rēzekni pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti