Uz Venēcijas kinofestivāla galveno balvu pretendēs 21 filma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uz Venēcijas kinofestivāla galveno balvu – Zelta lauvu – šajā gadā pretendēs 21 filma. Organizētāji īpašā preses konferencē norādīja, ka starp tām būs Stīvena Soderberga, Romāna Polanska un vairāku citu pazīstamu meistaru darbi.

Festivāla prezidents Paolo Barata informēja, ka šogad izvēlētas filmas, kurās atainotas cilvēku savstarpējās attiecības: vecāku attiecības  ar saviem bērniem, sieviešu loma sabiedrībā un citas aktuālas problēmas. Atšķirībā no Kannu kinofestivāla Venēcijā būs pārstāvēti  trīs filmu un televīzijas seriālu straumēšanas  platformas “Netfix” darbi, tostarp  drāma “The Laundromat”, kurā piedalās Merila Strīpa, Garijs Oldmans un Antonio Banderass.

Pasaulē vecākajā filmu festivālā tiks izrādītas arī vairākas Holivudā  veidotas filmas – arī zinātniskās fantastikas lente “Ad Astra” ar Bredu Pitu galvenajā lomā. Festivāla organizētāji jau iepriekš informēja, ka pasākums šogad notiks no 28. augusta līdz 7. septembrim un to atklās ar Japānas režisora Hirokazu Koredas lenti “Patiesība”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti