Uz «Oskara» balvām varēs pretendēt kinoteātros neizrādītas filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uz Amerikas Savienoto Valstu kinoakadēmijas “Oskara” balvām nākamgad varēs pretendēt filmas, kuras nav izrādītas kinoteātros. Tomēr pēc Covid-19 pandēmijas beigām šī prasība tiks atjaunota.

Kinokadēmijas pārstāvji informē, ka iepriekš uz balvu pretendējošās filmas vismaz vienu nedēļu bija jāizrāda kādā Losandželosas apgabala komerciālajā kinoteātrī, jo tikai tādā veidā esot iespējams izjust lentes burvību.

Filmu straumēšana līdzvērtīgas sajūtas nesniedz un skatīšanās mājās tāpēc kā izņēmums ieviesta tikai laika periodā, kad kino kompānijas ierobežojumu dēļ spiestas atcelt pirmizrādes un regulāros seansus.

ASV varas iestādes pieļauj iespēju, ka kinoteātri darbu varētu atsākt jūnijā vai jūlijā, un šādā gadījumā pie ierastās kārtības varētu atgrieztie ātrāk. Iespējams, lentes arī varētu kvalificēties balvai, ja tās izrādīs tikai citās lielākajās pilsētās.

“Oskars” ir viens no nozīmīgākajiem apbalvojumiem pasaules kinoindustrijā, un šogad par labāko filmu atzina Dienvidkorejas režisora Pona Džunho darbu “Parazīts”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti