Uz lielajiem ekrāniem nonāks JRT jauno aktieru filma «Sēklis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Režisora un Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktiera Toma Harjo pilnmetrāžas spēlfilmā "Sēklis" spēlē JRT jaunie aktieri, kuri paši ir arī scenārija autori. Lente pirmizrādi uz lielajiem ekrāniem kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā piedzīvos 18. oktobrī. 19. oktobrī filmu atkārtoti izrādīs "Forum Cinemas" un 25. oktobrī "Splendid Palace", bet pie skatītājiem izklaides platformā "Tet TV+" tā nonāks jau 20. oktobrī, informēja filmas pārstāvji.

"Atmosfēriski nospriegots mīlas serpentīns, kur trīs savstarpēji nepazīstamus pārus saista atšķirīgās stadijās esošas romantiskas attiecības," tā jauno kino darbu apraksta tā veidotāji. "Laulāta pāra trīs pēdējās kopdzīves dienas, jauna pāra pirmie kopīgie soļi jutekliskumā, un kolēģi, kuri dara visu iespējamo, lai neiemīlētos. Katrs pāris atrodas attiecību lūzuma punktā, un viennozīmīga risinājuma nav."

Filmas režisors Toms Harjo uzsver: "Filmā mēs izteikti strādājām ar atmosfēras uzburšanu. Aktieri it kā funkcionē mūsu pasaulē, bet tajā ir jūtama kaut kāda nobīde no realitātes, piemēram, fonā nekad nav redzami cilvēki. Ir sajūta, ka katrs no viņiem ir viens pats uz šīs zemeslodes. Turpinot JRT tradīciju, kad aktieri bieži ir arī dramaturģijas līdzautori, scenāriju radījām paši, kopīgi tiekoties, improvizējot un fiksējot."

Nozīmīga loma filmā ir Krista Auznieka mūzikai, ar kuru darbs pie filmas skaņu celiņa sākās jau pirms filmēšanas. "Krists Auznieks ir mans mīļākais Latvijas jaunais komponists. Viņa darbi ir piesātināti ar emocionālu neviennozīmību – prieks nekad neskan kā pliks prieks un skumjas nekad nav tikai skumjas. Tas ir patiess gods, ka viņš piekrita strādāt kopā pie filmas "Sēklis". Viņa radītā skaņa brīnišķīgi papildina aktieru izveidoto tēlu emocionālo pasauli," komentē Toms Harjo. Filmas vizualitāti  izstrādāja operators Jānis Šēnbergs.

Filma "Sēklis" ir debija Tomam Harjo kā režisoram. Lomas atveido aktieri Jānis Grūtups, Agate Krista, Marta Lovisa, Matīss Ozols, Sabīne Tīkmane un arī pats Harjo.

Latvijas filmu rudens maratons

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti